Pix Politikk: Film og samtaler

Pix Politikk er festivalens arena for film og samtaler. Her er temaene på årets program!

Oslo Pix retter hvert år fokus mot aktuelle samfunnsspørsmål under vignetten Pix Politikk, og temaene for filmene som er valgt ut i årets utgave av seksjonen spenner bredt: fra ambisjoner i klimapolitikken og kapitalismens forfall, til grooming på nettet, veien til et mer bærekraftig matsystem og manglende tillit til styresmaktene.

“Årets Pix Politikk-program er satt sammen av fem brennaktuelle dokumentarfilmer som løfter fram noen av samtidens store problemstillinger. Mandatet til denne seksjonen er å bruke kvalitetsdokumentaren til å belyse disse problemstillingene på nye og forfriskende måter. Lite er så engasjerende og provoserende som en god dokumentar”, sier prosjektleder Gjermund Granlund.

Gjermund Granlund 1

Gjermund Granlund, prosjektleder for Pix Politikk. Foto: Karin Beate Nøsterud.

Med utgangspunkt i den brennaktuelle danske filmen 70/30 får vi et intimt innblikk i hvordan danske politikere jobber for å løse verdens største problem; klimaendringene. I Fanget av nettet blir vi vitne til hvordan overgripere inntar barns chatteplattformer med de verste hensikter. The Monopoly of Violence tar oss med på voldsomme demonstrasjoner i regi av de gule vestene på Champs-Élysses i Paris.

PP Monopoly 2

Samtale om maktkontrakt og tillitsbrudd i forbindelse med visning av dokumentarfilmen The Monopoly of Violence. Bernt Hagtvet, Ingeborg Misje Bergem, Tove Gravdal og Torgeir Brenden. Foto: Karin Beate Nøsterud.

I Oeconomia fremmer regissør Carmen Losmann en forførende, om enn bekmørk, påstand om at de rådende økonomiske teoriene er i ferd med å lede oss rett over stupet med sin evige jakt etter vekst. I First we Eat følger vi en familie på fem i det nordlige Canada, som går inn for å kun spise det som er mulig å skaffe i nærområdet i ett år. Selv om familiens prosjekt er i overkant radikalt, stiller det viktige spørsmål om hvor, og hvordan, maten vi er så avhengig av produseres.

PP First we Eat 1

Panelet som snakker om lokal mat og bærekraft i forbindelse med dokumentaren First We Eat. Fra venstre: Alexandra Devik, Tommy Østhagen, Nora May Engeseth og Andreas Viestad. Foto: Karin Beate Nøsterud.

I år gjennomføres alle panelsamtalene som digitale arrangementer. De strømmes fra Oslo Pix' Facebook-side, og vil deretter bli tilgjengelige på vår digitale visningsplattform.

Arrangementene i Pix Politikk er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Filmer i seksjonen:

Arrangement i seksjonen: