man. 31.05
08:00 - 09:41

Er det mulig for en familie på fem å spise kun lokalprodusert mat, når stedet du bor har vinter halve året?

Familien Crocker bor i den lille byen Dawson, 300 kilometer nord for polarsirkelen i Canada. Byen ligger der Yukon- og Klondyke-elvene møtes. Stedsnavnene mange forbinder med Skrue McDuck og gullrushet vitner om at vi er rimelig langt unna resten av sivilisasjonen. For noen år siden opplevde innbyggerne at butikkene ble tomme for mat da veien inn til byen var ufarbar i et par uker. Dette satt en støkk i mamma Suzanne, som bestemmer seg for familien skal forsøke å leve kun på mat som er dyrket, fisket og slaktet i Dawson, og det i et helt år.

Familien er overraskende sporty i møte med morens mildt sagt radikale innfall. Et år uten raffinert sukker, salt, te og kaffe kan ta knekken på noen og enhver, og i denne familien er det attpåtil tre tenåringer!

Så setter de i gang. I møte med skiftende årstider og varierende hell på kjøkkenet deler familien opplevelsene av å mette seg på det som jordene, skogen og elvene på de nordlige breddegrader har å by på. Resultatet er en nydelig skildring av en familie som virkelig settes på prøve, og en mor som nekter å gi opp. For gjennom et langt år er det ganske mange underlige og oppfinnsomme måltider som fortæres – både med et smil om munnen og med fingrene godt klemt over nesen.

Gjermund Granlund

Regissør

Suzanne Crocker er en kanadisk dokumentarfilmskaper fra Dawson City, Yukon. Hun debuterte med All The Time In The World (2014), som vant prisen for den mest populære kanadiske dokumentaren på Vancouver International Film Festival 2014, og First We Eat, som vant publikumsprisen under den kanadiske dokumentarfestivalen Hot Docs i 2020.

Denne filmen inngår i

Pix Politikk

Land Canada

År 2020

Regissør Suzanne Crocker

Manusforfatter Suzanne Crocker, Nettie Wild

Fotograf Suzanne Crocker

Produsent Suzanne Crocker

Spilletid 1t 41m

Språk Engelsk

Undertekst Utekstet

Sjanger Dokumentar

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?