31. mai - 10. jun.
Digital Festival
Digital panelsamtale Tilgjengelig fra 31. mai

Denne filmen vises på vår digitale festival.

I First We Eat blir vi tatt med på et radikalt eksperiment der hovedpersonen bestemmer seg for å kun spise mat produsert og dyrket i sitt eget lokalmiljø. å spise kun lokal mat.

Hva er de ulike konsekvensene om vi spiser lokalt produsert mat kontra mat fra det globale matmarkedet? Hva bør vi dyrke i Norge, og hvordan bør vi dyrke i Norge? Hvor skal man starte hvis man ønsker å vite mer om alternativ produksjon av mat, og hva betyr det egentlig å vokse opp som en mat-analfabet?

Med i samtalen er Andreas Viestad, kokk, forfatter og grunnlegger av Geitmyra matkultursenter, Alexandra Devik, prosjektleder i andelslandbruk-prosjektet i Økologisk Norge og prisvinnende kokk, soppsanker og forfatter Tommy Østhagen. Samtalen ledes av Nora May Engeseth, kommunikasjonsansvarlig i Norsk Bonde- og Småbrukarlag og nestleder i Spire.

Pix Politikk-seksjonen er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

PP First we Eat 3

Alexandra Devik og Andreas Viestad. Foto: Karin Beate Nøsterud.

Praktisk info:

Filmen First We Eat kan ses på Oslo Pix' digitale visningsplattform. Vi anbefaler å se filmen i forkant av samtalen.

Samtalen strømmes på Facebook lørdag 5. juni kl. 21.00. Facebook-arrangementet finner du her. Samtalen vil være gratis tilgjengelig på den digitale visningsplattformen i festivalperioden.

Samtalen vil foregå på norsk.

Relaterte filmer