Om Oslo Pix Filmfestival

Oslo Pix Filmfestival gir deg filmene du bør bry deg om akkurat nå, uavhengig om de kommer fra et studio i Hollywood eller er en indiefilm fra Serbia. Vi er til for alle som trekkes mot originale og grensesprengende fortellinger, om det er gjennom eksklusive førpremierer eller tidløse klassikere. Vi løfter frem den nordiske filmen med konkurranseprogram for fiksjon og dokumentar, og dyrker europeisk og amerikansk kvalitetsfilm.

På Oslo Pix Filmfestival ser du både fiksjon- og dokumentarfilmer, du møter regissører og skuespillere. Du kan se det beste fra filmfestivalen i Cannes, være med på kulinarisk kino og førpremierer, oppleve utekino på Schous plass, debatt og film med både overraskende og aktuelle temaer. Opplev filmfestival fra 26.08 til og med 01.09.2024!

Vega scene og Ringen kino er festivalens hovedkinoer. Du finner oss også på Dansens Hus, Sentrum Scene, Nasjonalmuseet, Litteraturhuset/Kafe Oslo, Paulus kirke, Frogner kino, Colosseum kino, Schous plass og utvalgte barer på Løkka. 

Stiftelsen Festivalkontoret står bak Oslo Pix Filmfestival, samt filmfestivalene Arabiske filmdager og Film fra Sør. 

Oslopix mitt3t 223

Filmen 12 BRAGDER av Izer Aliu, vant prisen for beste nordiske fiksjonsfilm under festivalen i 2022