Om festivalen

Festivalsommeren starter med Oslo Pix. Den første uken i juni braker det løs og vi kjører i gang med film, festivalstemning, opplevelser og oppdagelser på Saga, Klingenberg og Vika Kino og på Vega Scene.

Oslo Pix er en publikumsfestival for hele byen som kombinerer film og fest på nye måter. Vi gir deg det beste fra verdensfilmen akkurat nå: fra de største Hollywood-produksjonene til den minste indie-filmen, fra eksperimentelle filmer som sprenger alle grenser til filmperler du har med deg lenge etter du forlater kinosalen. Det blir eksklusive førpremierer på kommende kinofilmer og gjensyn med klassikere fra filmhistorien.

Oslo Pix ble arrangert for første gang i 2017. Den fjerde utgaven av Oslo Pix går av stabelen i 2021, da festivalen ble avlyst i 2020 som følge av covid-19. Isteden arrangerte vi i 2020 flere Oslo Pix Pop Up-visninger, som en liten erstatning for den avlyste festivalen.

Oslo Pix arrangeres av Stiftelsen Festivalkontoret, som også arrangerer filmfestivalene Arabiske filmdager og Film fra Sør.

Nøkkeltall Oslo Pix 2019: