Juryer og priser

Oslo Grand Pix Nordisk fiksjon

Konkurranseprogrammet for nordisk fiksjon består i år av syv underfundige, spennende og sterke filmer. Vinnerfilmen bestemmes av en forhåndsvalgt jury.

Jury

Vanja Ødegård

Vanja Ødegård har en mastergrad i Filmvitenskap fra NTNU. Hun har vært festivalsjef for Oslo/Fusion og jobbet for flere norske festivaler, blant annet Kortfilmfestival i Grimstad og Film fra Sør som produsent, koordinator og programmerer. Hun er skribent og filmformidler, og jobber for tiden som forskningsbibliotekar i seksjon for film og kringkasting på Nasjonalbiblioteket.

Eivind Landsvik

Eivind Landsvik er en norsk regissør og manusforfatter kjent for en særegen stil og estetikk. Han har jobbet med kortfilm, musikkvideo og jobber for tiden med å utvikle lengre prosjekter. Filmene og musikkvideoene hans har vunnet flere priser, blant annet Spellemannprisen for beste musikkvideo, og priser på Bergen Internasjonale Filmfestival og kortfilmfestivalen i Grimstad.

Ingrid Liavaag

Ingrid Liavaag er en norsk skuespiller og regissør som jobber innen film og teater. Hun er utdannet fra Ecole Jacques Lecoq i Paris, der hun også studerte scenografi ved Laboratory of Movement Study (L.E.M.). Hun har en mastergrad fra Kunsthøyskolen i Oslo. Liavaags arbeid leker ofte med grensene mellom det iscenesatte og det virkelige, det private og det offentlige. Hun er medgrunnlegger av det internasjonale teaterkompaniet LiLiRe og filmkollektivet Peggy Høy. Hennes nyeste kortfilm Regissøren, laget med co-regissør Linda Gathu, vant pris på årets Kortfilmfestival i Grimstad. Liavaag er for tiden aktuell med kunstprosjektet Knuter som vises på Vega Scene høst 2022.

Oslo Grand Pix Nordisk dokumentar

Konkurranseprogrammet for nordisk dokumentar består i år av åtte knallsterke dokumentarer. Vinnerfilmen bestemmes av en forhåndsutvalgt jury. 

Jury

Silja Espolin Johnson

Silja Espolin Johnson er for tiden kinosjef ved Kunstnernes Hus Kino. Johnson har en master fra Universitet i Oslo og skrev om den meksikanske filmregissøren Carlos Reygadas spillefilm Post Tenebras Lux (2012) i lys av den nærværsbaserte og «fysiske» tilskueropplevelsen den produserer.

Kenneth Elvebakk

Kenneth Elvebakk er en norsk regissør. Han er først og fremst kjent for sine dokumentarer, men har også laget kortfilmer og flere TV-serier. Hans arbeid inkluderer de prisbelønte dokumentarene Ballettguttene (2014), Den hemmelige klubben (2003) og 3269 Dagros (2007), samt dokumentarserien Håndballaget Raballder (2006).

Marte Vold

Marte Vold er utdannet fra Nordland kunst- og filmfagskole. Eksamensfilmen 80040085 ble vist på filmfestivalen i Tromsø i 2001. Vold har også utdannelse fra Kunstakademiet i Oslo og ved fotolinjen på Den Norske filmskolen. I 2003 debuterte Vold på Høstutstillingen med videoinstallasjonene je dance, donc jesuis og Kanskje kommer Ingrid Bergman. Vold har samarbeidet med regissør Ole Giæver på flere prosjekter, deriblant kortfilmen The Pledge, hvor hun var fotograf. I 2013 jobbet Vold og Giæver sammen under innspillingen av Mot naturen, hvor Vold var med-regissør. Vold har også hatt foto på filmer som Hoggeren (2017), HAN (2021) og med-fotograf på Gritt (2021).

Oslo Grand Pix Internasjonal

Internasjonal hovedkonkurranse består av et knippe kvalitetsfilmer fra Europa og USA, både fiksjon og dokumentar. Vinnerfilmen bestemmes av en forhåndsutvalgt jury. 

Jury

Einar Aarvig

Einar Aarvig (f. 1976) har anmeldt film i magasiner, aviser, radio og TV siden 2000, og har blant annet vært redaktør i FilmMagasinet. Han har studert filmvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer og har jobbet i Norsk filminstitutt, Gullruten, Produsentforeningen og Kortfilmfestivalen i Grimstad. Han er for tiden fast anmelder i Vårt land og programleder i podkasten Serieprat, Aftenpostens podkast om TV-serier.

Øystein Egge

Øystein Egge har studert filmvitenskap ved Høgskolen i Lillehammer, og jobbet på festivaler som Amandusfestivalen og Den norske filmfestivalen i Haugesund. Egge tiltrådte i 2018 som festivalsjef for filmfestivalen Movies on War som arrangeres årlig i Elverum, og fokuserer på krig og konflikt, fred og forsoning.

Maria Bock

Maria Bock er utdannet musikalartist og skuespiller, og gikk ut av Statens teaterhøgskole (KHiO) i 2004. Hun har medvirket i en rekke oppsetninger på teaterscenen, blant annet Evig ung (2010), Henrik IV (2008) og Gjengangere (2006). Bock debuterte som filmskuespiller i Gymnaslærer Pedersen i 2006. I 2008 spilte hun i filmen Sommerhuset. Hun er også kjent fra Mammon 2 på NRK, spillefilmen Hevn som hun vant en Amandapris for beste kvinnelige birolle for og NRKs julekalender fra 2016, Snøfall. Bock har hatt regi på flere tre kortfilmer som har vært vist på internasjonale festivaler og vunnet priser, blant annet en BAFTA for kortfilmen Skallamann.