Juryer og priser

Nordisk fiksjon

Konkurranseprogrammet for nordisk fiksjon består i år av åtte underfundige, spennende og sterke filmer. Vinnerfilmen bestemmes av en forhåndsvalgt jury.

Jury

Heidi Palm Sandberg

Heidi Palm Sandberg er filmprodusent for Qvisten Animation og har produsert fire kinofilmer der, deriblant Folk og røvere i Kardemommeby (2022) og Kaptein Sabeltann og den magiske diamant (2019). Hun har tidligere vært daglig leder for Stiftelsen Festivalkontoret og vært med å etablere Oslo Pix Filmfestival.

Farzad Samsami

Farzad Samsami driver produksjonsselskapet Gorillafilm. Han har produsert og regissert en rekke prisbelønte kortfilmer: Foad (2014), Min far (2018), Doah (2020) og Lavina (2022), som har blitt vist på flere internasjonale filmfestivaler, blant annet Clermont Ferrand og Palm Springs Shortfest. Samsami jobber for tiden med sin spillefilmdebut Zarzis, som fikk produksjonstilskudd gjennom Norsk filminstitutts talentordning Neo.

Eivind Myklebost Nordengen

Eivind Myklebost Nordengen har en mastergrad i film- og fjernsynsvitenskap fra Høgskolen i Lillehammer, og jobber som programsjef og produsent for Amandusfestivalen og Amandus Blikkfang. Han har også bakgrunn fra filmklubbdrift i Lillehammer, og har ved flere anledninger vært bidragsyter til Montages og Z Filmtidsskrift.

Nordisk dokumentar

Konkurranseprogrammet for nordisk dokumentar består i år av åtte knallsterke dokumentarer. Vinnerfilmen bestemmes av en forhåndsutvalgt jury. 

Jury

Signe Rosenlund-Hauglid

Signe Rosenlund-Hauglid er oppvokst i Vormsund i Akershus og bor i Oslo. Med bakgrunn fra journalistikk og kreativ dokumentarregi ved OsloMet, tok hun våren 2023 en mastergrad i film ved HDK-Valand – Högskolan för konst och design (Göteborg). Hennes siste film Ikke en sånn fyr mottok hederlig omtale under Bergen Internasjonale filmfestival i 2022. Samme år mottok hun Høstutstillingsprisen fra Bildende Kunstneres Hjelpefond for kunstfilmen Vi går ned med stil og engangsgrill, som er laget med tre andre filmskapere. Rosenlund-Hauglids tidligere kortfilmer har blitt vist ved blant annet Kortfilmfestivalen i Grimstad, Nordisk Panorama Film Festival (Malmö) og Doc Edge Festival (New Zealand). Hun har tidligere jobbet som journalist i VG, Klassekampen og Morgenbladet.

Hanne Myren

Hanne Myren var en av grunnleggerne av produksjonsselskapet Medieoperatørene i 1995. Hennes regidebut, Jenter (2007), mottok Amanda for både beste dokumentarfilm og beste ungdomsfilm. Myrens neste prosjekt, drama-dokumentaren Kontroll, vant Terje Vigen-prisen for beste norske kortfilm i 2009, og ble nominert til Amanda i kategorien Beste kortfilm. Hun har også regissert kinofilmen Elsk Meg som blant annet ble tatt ut til CPH:DOX sitt konkurranseprogrammet i 2013. I tillegg til å jobbe som regissør har Myren produsert over 20 dokumentarer og kortfilmer og jobber nå i Medieoperatørene som produsent.

Line Hatland

Line Hatland har siden år 2000 arbeidet med dokumentarfilm som regissør og manusforfatter. Hun har regissert korte og lange enkeltstående dokumentarer og tv-serier, blant annet dokumentarene, Bortebane (2021), Over streken (2016), Skyggen (2013), De Gode Kapitalistene (2009) og Hvor lykkelig går det an å bli? (2005).

Publikumsprisen

Oslo Pix Filmfestival er først og fremst en publikumsfestival – og vi vil vite hvilken film dere synes er best. Du kan være med og kåre publikumsfavoritten ved å stemme på opptil tre av dine favoritter blant filmene på programmet. 

Om du blir med på avstemningen er du med i trekningen av et gavekort fra Dansens Hus på 500 kr og et festivalpass til neste års festival. 

Det er kun lov å stemme én gang. 

Det er mulig å stemme på opptil tre filmer.

Det er mulig å stemme på alle langfilmer som går i kinosal under festivalen. Det vil si filmene som er i vårt ordinære program – både dokumentar og spillefilm.

Her kan du stemme på publikumsprisen.