Informasjon

Program

Hele festivalprogrammet er tilgjengelig på programsiden. Mange av filmene er kun tilgjengelig på vår digitale plattform, mens enkelte filmer kun vil vises på kino under festivalen.

Du finner visningstider lenker til digitale visninger og billettsalg til kinovisninger på siden til hver enkelt film.

Sett sammen ditt eget festivalprogram

Du kan markere alle filmene i programmet her på nettsiden med hjerte-symbolet og sette sammen ditt eget program som du finner under «Mine filmer». Her kan du legge til både digitale visninger og kinovisninger. Du må opprette en bruker knyttet til din e-post for å lagre programmet.

På den digitale plattformen har du også mulighet til å lagre filmer i «My list». Filmene vil da legge seg til i en liste du finner øverst til høyre i nedtrekksmenyen. NB: Denne listen gjelder kun på den digitale plattformen.

Digital festival

Opplev Oslo Pix fra din egen stue!

I år vil Oslo Pix arrangeres som en digital festival, og festivalperioden er utvidet til 31. mai–10. juni. Den digitale visningsplattformen finner du her.

Hele det digitale filmprogrammet er tilgjengelig for leie på visningsplattformen, men filmene vil først være mulig å se når festivalen starter 31. mai kl. 9.00. Når du leier en film kan du spille den av når som helst i løpet av festivalperioden. Enkelte filmer vil ha et kortere visningsvindu innenfor festivalperioden – dette er i så fall oppgitt på filmsiden.

NB: Filmen er tilgjengelig i 24 timer etter at du starter avspilling.

Prisen for å leie én film er 79,-.

Digitale arrangement og samtaler vil du finne på den digitale plattformen. Enkelte arrangementer strømmes på festivalens facebook-side.

Festival-app

For å gjøre det enklere å se film under festivalen, har vi utviklet en helt egen app! Den heter "Oslo Pix 2021" og kan lastes ned fra Apple App Store og Google Play Store.

Med appen kan du enkelt strømme filmene på årets program. Det eneste du trenger å gjøre er å opprette en konto på vår digitale plattform og leie filmene du ønsker å se. Filmene må leies på den digitale plattformen – appen benyttes kun til strømming.

Logg så inn på appen, og du vil nå kunne strømme filmene på mobilen, eller på TV-en din. For å strømme film fra app til TV må du benytte deg av enten Airplay eller Chromecast. Trykk på filmen du vil spille av, og du vil se et Airplay- eller Chromecast-ikon i hjørnet av skjermen.

Trykk på ikonet – filmen skal nå vises på TV-en din.

God strømming!

Kinovisninger

Vi er veldig glade for at kinoene i Oslo åpner i tide til festivalstart! Dette betyr at vi kommer til å vise flere av årets festivalfilmer på stort lerret. Ta en titt på seksjonen kinovisninger i årets festivalprogram – dette er filmene som dere vil kunne se på stort lerret på Vega Scene og Vika kino under årets festival.

Våre kinoer

Vika Kino

Ruseløkkveien 14.
Åpent: Hverdager 16.30 - 22.00 / Helg 14.30 - 22.00.

Adkomst: Tog, t-bane, buss og trikk til Nationaltheatret.

Vega Scene

Hausmannsgate 28.
Åpent: Man–søn. Dørene åpner en halv time før første forestilling. Se program.

Adkomst: T-bane til Grønland, buss til Jakob kirke eller trikk til Lilletorget.

Kinobilletter

Billettkategorier og priser

ORDINÆR ENKELTBILLETT: 150 kr.
STUDENTBILLETT: 130 kr.
VEGAVENN: 130 kr. Gjelder kun enkeltbilletter på Vega Scene.

Hvordan kjøper jeg billetter?

På grunn av den pågående covid 19-pandemien, skal billetter først og fremst kjøpes på nett. Det er mulig å kjøpe billetter i billettskranken på Vika kino og Vega Scene, men vi oppfordrer publikum til å kjøpe billetter på nett så langt det er mulig.

Følg kjøpslenkene inne på infosiden til hver enkelt film. Billetter selges på kinoenes nettsider.

Refusjon og bytte av billetter

Vi følger kinoenes retningslinjer for refusjon og bytte av billetter. Spørsmål vedrørende dette kan rettes til det enkelte visningsstedet:

Vega Scene

Nordisk Film Kino

Seteplassering

I motsetning til tidligere er det i år nummererte seter på flere av visningsstedene våre på grunn av smittevern. Der det ikke er nummererte seter, vil du få henvist plass av kinoens personell.

For å redusere smittefaren anbefaler vi at alle som ikke er i samme husstand, kjøper billetter hver for seg slik at man blir plassert i god avstand i kinosalen. Dersom dere er i samme husstand, kan dere kjøpe billetter sammen og sitte ved siden av hverandre.

Smittevern

Stiftelsen Festivalkontoret setter smittevern høyt på våre festivaler Oslo Pix, Film fra Sør og Arabiske filmdager, samt øvrige arrangementer. Vi følger nasjonale og regionale smittevernråd, og samarbeider tett med de ansvarlige arrangørene som viser våre filmer. Det skal være trygt å gå på filmfestival!

Hold deg hjemme hvis du har nyoppståtte luftveissymptomer, feber, hoste, tungpustethet, hodepine, slapphet, nedsatt lukt- eller smakssans, muskelverk, sår hals eller generell sykdomsfølelse. Hold deg hjemme hvis du i løpet av de siste 10 dagene har vært i utlandet (i “røde” områder) eller har hatt nærkontakt med noen som har fått bekreftet covid-19 eller et husstandsmedlem (eller tilsvarende) som sannsynligvis har covid-19.

Avstand mellom setene

Alle våre visningssteder følger myndighetenes påbud om avstand, og du vil derfor plasseres med god avstand til andre i sal. Dersom dere ønsker å sitte sammen og er i samme husstand, må dere bestille billetter samlet. Vi ber om at du setter deg på ditt anviste sete.

Renhold

Det legges inn ekstra tid mellom hver visning for å kunne desinfisere salene.

Trengsel

Det legges inn ekstra tid mellom hver visning for å unngå trengsel i foajeer, kiosker m.m. Husk at du selv må passe på å holde avstand til andre, minst to meter.

Smittesporing

Alle deltagere på visning eller arrangement må registrere seg med kontaktopplysninger hos arrangør, denne skal slettes etter 10 dager. Det er ikke Festivalkontoret som innhenter og oppbevarer kontaktopplysninger hos deltakende publikum, det er kinoer og visningssteder.

Billettsalg

Vi ber om at dere kjøper billetter på nett, for å unngå trengsel på kinoene og merarbeid for kinopersonalet. Sammen bidrar vi til en trygg festival!

Følg de generelle rådene

Les covid-19-forskriften her.

Informasjon om retningslinjer for å begrense smitte hos samarbeidende kinoer og andre visningssteder:

Vega Scene

Nordisk Film Kino

Aldersgrenser

Alle filmer som vises under Oslo Pix har aldersgrenser. Disse er oppgitt i på våre programsider. Foresatte kan ta med barn som er inntil tre år yngre enn aldersgrensen. Unntaket er 18-årsgrensen, som er absolutt. For mer informasjon om aldersgrenser generelt, se Medietilsynet.

Tilgjengelighet

Alle festivalens kinosaler er tilgjengelige med rullestol. Ta direkte kontakt med visningsstedene ved spørsmål.

Undertekster

Informasjon om hvilket språk filmene er tekstet på er oppgitt på den enkelte filmsiden på våre programsider.

Spørsmål?

På grunn av den pågående covid-19 pandemien kan det være færre eller ingen frivillige på visningsstedene i visse perioder av festivalen. Vi ber om forståelse for dette og tilstreber å gi god informasjon her på nettsiden, samt fysisk så langt det lar seg gjøre.

Følg også #oslopix i sosiale medier:
www.facebook.com/oslopix
Instagram @oslopix

Følg gjerne festivaleventet på facebook for å holde deg oppdatert på siste nytt om Oslo Pix 2021.

Har du andre spørsmål? Kontakt oss på +47 92 32 96 56 eller [email protected].