Program

Velkommen til Oslo Pix 2021

Årets Oslo Pix-program inviterer publikum til filmopplevelser som gleder og provoserer, begeistrer, beriker og berører. Her finnes action, latter, kjærlighet, filmer som går i dybden og filmer som vil tøye publikums grenser. Den 4. utgaven av Oslo Pix går av stabelen i en tid da koronapandemien fortsatt preger kulturlivet, og årets festival blir derfor digital. På vår digitale plattform kan du meske deg i over 40 filmer – det beste av norsk og nordisk film fra det siste året, i tillegg til høydepunkter fra Europa og Nord-Amerika. Vi håper festivalen er et kjærkomment avbrekk fra hjemmekontoret, og at du vil se en, flere eller mange filmer med oss på kino, eller hjemme i sofaen. Vi sees på en litt annerledes Oslo Pix!

Festivalprogrammet
Festivalprogrammet
Alle filmer
Kalender
Gå til programseksjon
Oslo Grand Pix: Nordisk fiksjon
Oslo Grand Pix: Nordisk dokumentar
Oslo Grand Pix: Internasjonal
Pix Politikk
Pix on Art
Tidsbilder
Transformasjon
Familiefilm
Portrett: Anders Thomas Jensen
Kinovisninger

Åpningsfilm

Avslutningsfilm

Oslo Grand Pix

Velkommen om bord i festivalens flaggskip! Skarpe, utfordrende, vakre og fengslende filmer som alle kniver om Oslo Grand Pix-prisen i tre konkurranseprogram: internasjonal, nordisk fiksjon og nordisk dokumentar. Et lurt sted å begynne når du legger løpet for hva du skal se på årets festival.

Oslo Grand Pix: Nordisk fiksjon

Oslo Grand Pix: Nordisk dokumentar

Oslo Grand Pix: Internasjonal

Pix Politikk

I denne seksjonen inviterer vi til dokumentarfilm og debatt. Temaene for årets digitale panelsamtaler spenner bredt: Danmarks ambisiøse klimapolitikk, grooming på nettet, kapitalismens forfall, selvberging og bærekraft samt gule vester-demonstrasjonene i Frankrike. Pix Politikk-seksjonen er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Pix on Art

Oslo Pix’ seksjon for film om andre kunstarter. Bli bedre kjent med forfatterne Truman Capote og Tennessee Williams og de kvinnelige pionerene innen elektronisk musikk, opplev komponisten Max Richters fasinasjon for søvn, eller la deg underholde av historien om et kontroversielt kunstverk i Kvam.

Tidsbilder

I denne seksjonen viser vi sju knallsterke filmer som på en eller annen måte speiler samtiden. Her får du et innblikk i pågående #metoo-kamp i den amerikanske musikkbransjen, i livet som fitness-influenser i Polen, fengselssystemet og narkotikamisbruk i USA, eller det svært polariserte politiske klimaet i Tyskland.

Transformasjon

I disse svært ulike filmene møter vi karakterer som alle gjennomgår en transformasjon – gjennom jakten på en biologisk forelder eller drømmen om et bedre liv, overgangen fra barn til voksen med alt det gode og vonde det måtte innebære eller nye, omveltende opplevelser midt i livet.

Familiefilm

To filmer til glede for hele familien. Animasjonsfilmen Ville vestens datter er en episk og fargerik oppvekstfortelling fra Amerika på 1800-tallet, som er tilgjengelig på vår digitale plattform. Den nydelige dokumentarfilmen Bortebane tar pulsen på verdens største fotballturnering, Norway Cup, og kan kun sees på stort lerret hvis kinoene i Oslo åpner.

Portrett: Anders Thomas Jensen

Regissøren bak årets åpningsfilm Rettferdighetens ryttere er Anders Thomas Jensen. Benytt sjansen til å bli bedre kjent med Jensen og se hans to første filmer Blinkende lykter og De grønne slakterne på vår digitale plattform.

Kinovisninger

Lei av sofaen? Disse filmene kan du se på stort lerret i en vaskeekte kinosal under festivalen! Disse filmene vises kun på kino, og vil ikke være tilgjengelig digitalt – med unntak av filmene Odelsgut og fantefølge og Hei Verden, som vises digitalt i et begrenset tidsrom.