Skole

Vi ønsker å introdusere barn og unge i Oslo for det å gå på filmfestival, og gi filmopplevelser de kanskje ellers ikke ville fått på vanlig kino eller strømmetjeneste. Vi har et omfattende tilbud der vi arrangerer en rekke gratis skolevisninger tilpasset ulike alderstrinn.

Pix Ung - 9. trinn, 27. til 31. mai

Oslo Pix filmfestival og Den kulturelle skolesekken Oslo inviterer hele 9. trinn i Osloskolen til skolefilmfestivalen Oslo Pix Ung.

Velkommen til Oslo Pix Ung 27.-31. mai 2023

Oslo Pix og DKS Oslo ønsker å gi unike opplevelser av kvalitetsfilm til alle byens niendeklassinger og vi vil skape bevissthet og begeistring rundt film som medium og kunstuttrykk. Elevene møter regissører, skuespillere eller andre som jobber i kulissene på et filmsett, som forteller om sine fagfelt og hvordan de jobber.

Alle elever får se to filmer, og på programmet finnes både fiksjonsfilmer og dokumentarer. Skolene har i år fått mulighetene til å velge èn av filmene selv. Oslo Pix Ung programmerer filmer vi håper berører, underholder og vekker nysgjerrighet og i år har vi vært så heldige å få hjelp til utvelgelsen av publikum selv gjennom vårt medvirkningsprosjekt for utvalgte niendeklassinger. 

Pix Ung arrangeres i uke 22, mandag 27. mai til fredag 31. mai, og har visninger på Ringen kino og Odeon Storo. 

Velkommen til filmfestival!

Oslo Pix Junior - 1.-4. klasse, 3. til 7. juni

Oslo Pix Filmfestival og Den kulturelle skolesekken Oslo inviterer klasser fra 1.-4. trinn i Osloskolen til skolefilmfestivalen Oslo Pix Jr.
 

Alle elevene får se èn film som er særlig tilpasset aldersgruppen og etter endt visningen arrangerer vi en avstemning så barna kan få si sin ærlige mening om filmen.

3. - 7. juni ønsker vi velkommen til Oslo Pix Junior med filmvisninger på kinoene Ringen Kino, Klingenberg og Cinemateket