31. mai - 10. jun.
Digital Festival
Tilgjengelig fra 31. mai

Denne filmen vises på vår digitale festival.

De to dokumentaristene Barbora Chalupová og Vit Klusák har satt seg fore å undersøke hvor stort omfanget av overgrep mot barn på nettet er i deres eget land Tsjekkia. Dette gjør de ved å caste tre voksne, kvinnelige skuespillere som 12 år gamle jenter, og slippe profilene deres løs på sosiale medier som Facebook og Skype. Det tar ikke mange sekundene før meldingene begynner å tikke inn fra godt voksne menn som vil chatte.

Instruksjonene fra regissørene til skuespilleren er klare. De skal spille naive i møte med seksuelle tilnærmelser, de skal aldri flørte eller gjengjelde den seksuelle praten. I studioet bak dem venter både sexologer, psykologer og advokater for å snakke med skuespillerne og for å hjelpe dem med å håndtere det de opplever.

Resultatet er et urovekkende eksperiment som til tider får magen til å vrenge seg, ved tanken på at det skuespillerne opplever er noe barn over hele verden opplever daglig. På samme tid lykkes filmen også, paradoksalt nok, med å holde en lystigere tone. Filmens store styrke er at den lar oss oppleve humoren skuespillerne selv bruker som avvæpning mellom alle chattene. Men, dette er likevel en kortvarig trøst, når vi blir minnet om at barna det egentlig handler om ikke har det samme hjelpeapparatet rundt seg.

Gjermund Granlund

Regissør

Barbora Chalupová (f. 1993) studerer ved Institutt for dokumentarfilm ved FAMU. Hun har tidligere regissert dokumentarer for Tsjekkisk TV. Vít Klusák (1980) ble uteksaminert fra Institutt for dokumentarfilm ved FAMU der han for tiden underviser.

Denne filmen inngår i

Pix Politikk

Originaltittel V síti

Land Tsjekkia, Slovakia

År 2020

Regissør Barbora Chalupová, Vít Klusák

Manusforfatter Barbora Chalupová, Vít Klusák

Fotograf Adam Krulis

Produsent Vít Klusák, Filip Remunda

Med Sabina Dlouhá, Anezka Pithartová, Tereza Tezká

Produksjonsselskap Hypermarket Film, Helium Film, Ceská Televize, Peter Kerekes

Spilletid 1t 40m

Språk Tsjekkisk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?