man. 31.05
08:00 - 09:38

Som verdens første land vedtok Danmark i 2020 en klimalov. Phie Ambos ferske dokumentar følger prosessen i forkant og etterkant av vedtaket, som innebærer at Danmark skal ha redusert klimagassutslippene sine med 70 prosent i 2030. Senest innen 2050 skal Danmark dessuten være klimanøytralt.

70/30 er en aktuell dokumentar, som viser at politikk og byråkrati kan være en løsning, men også et hinder for å nå målet om bærekraft. I filmen møter vi Esther Kjeldahl og Selma de Montgomery som representerer den unge klimabevegelsen, i tillegg til politikerne Dan Jørgensen og Ida Auken. Der klimaaktivistene står på barrikadene og er villige til å gjennomføre omgripende endringer av samfunnet, er politikerne de ansvarlige makthaverne. Tør de å risikere en trygg økonomi for å sikre en grønn framtid? Og kommer klimaloven til å være like effektiv som det aktivistene hadde håpet?

Koronakrisen har vist at verdens land kan gjøre store, inngripende endringer i folks hverdag når det gjelder. Hvor store endringer er man villig til å inngå for klimakrisen? Kunne oljelandet Norge vært villig til å gjøre noe lignende som Danmark? 70/30 er en oppslukende dokumentar som griper inn i ubehagelige realiteter. Se filmen, kjør debatt!

Andrea Regine Meyer

Regissør

Phie Ambo (f. 1973) er utdannet ved Den Danske Filmskole. Hun har regissert en rekke prisbelønte filmer, som Family (2001), Gambler (2005) og Mechanical Love (2007). Dokumentarene hennes spenner om det poetiske, personlige og politiske. 70/30 var åpningsfilmen ved dokumentarfestivalen CPH:DOX i 2021.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk dokumentar Pix Politikk

Originaltittel 70/30

Land Danmark

År 2021

Regissør Phie Ambo

Manusforfatter Phie Ambo

Fotograf Phie Ambo, Anne Lund

Produsent Malene Flindt Pedersen

Med Dan Jørgensen, Ida Auken, Esther Kjeldahl, Selma de Montgomery

Produksjonsselskap Hansen & Pedersen Film og Fjernsyn

Spilletid 1t 38m

Språk Dansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?