man. 31.05
08:00 - 09:30

Det islandske bandet Hatari slo for alvor gjennom i 2019, da de var med i finalen i Eurovision Song Contest som dette året ble arrangert i Israel. Bandet er kjent for å provosere med sin antikapitalistiske ideologi og BDSM-estetikk, noe som skapte mye spenning da det ble klart at de skulle representere lille Island i verdens største sangkonkurranse.

I A Song Called Hate blir vi bedre kjent med bandet og er med dem på reisen til Tel Aviv med intensjoner om å infiltrere konkurransen med antikapitalistisk BDSM-techno-metal – som en protest mot Israels okkupasjon av Palestina.

Det er ikke før bandet ankommer Israel at de forstår realitetene i selve det enorme Eurovision-apparatet, og i presset de opplever fra både israelere og palestinere. Hvordan skal bandet lykkes i å skape mest mulig oppstyr, få satt søkelys på Palestina, og samtidig gjennomføre finalen? En perfekt film for deg som både er opptatt av aktivisme og Eurovision-fan!

Sivert Bjørkøy

Regissør

Anna Hildur Hildibrandsdottir er en islandsk film- og TV-produsent bosatt i London. Hun er medgrunnlegger av produksjonsselskapet Tattarrattat som spesialiserer seg på hybrid- og kulturdokumentarer. Hun har tidligere jobbet som programdirektør for Nordic Music Export (NOMEX). A Song Called Hate er hennes første kinodokumentar.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk dokumentar

Originaltittel A Song Called Hate

Land Island, Palestina, Israel

År 2020

Regissør Anna Hildur Hildibrandsdottir

Manusforfatter Iain Forsyth, Skarphéðinn Guðmundsson, Anna Hildur Hildibrandsdottir, Jane Pollard

Produsent Iain Forsyth, Jane Pollard

Produksjonsselskap Tattarrattat

Spilletid 1t 30m

Språk Islandsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?