31. mai - 10. jun.
Digital Festival
Digital panelsamtale Tilgjengelig fra 31. mai

Denne filmen vises på vår digitale festival.

The Monopoly of Violence er et sjokkerende bilde av volden som utspant seg mellom politi og demonstranter under demonstrasjonene til de gule vestene i Frankrike i 2018.

Vet vi hva som fører til at demonstrasjoner blir voldelige? Arbeider politiet i Norge på andre måter enn sine franske kolleger i møte med store demonstrasjoner? Hva skjer dersom statens voldsmonopol ikke lenger sees på som legitimt, og er det mulig å skille mellom legitim maktbruk og ulovlig voldsbruk?

Med i samtalen er Bernt Hagtvet, professor emeritus i statsvitenskap, skribent og debattant som blant annet har forsket på demokrati, menneskerettigheter og politisk ekstremisme, Ingeborg Misje Bergem som jobber med en doktorgrad om de gule vestene ved Institutt for litteratur, områdestudier og europeiske språk ved UiO, og Torgeir Brenden, innsatsleder i Oslo-politiet. Samtalen ledes av journalist og forfatter Tove Gravdal.

Samtalen arrangeres i samarbeid med Institut français de Norvège. Pix Politikk-seksjonen er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

PP Monopoly 1

Tove Gravdal i samtale med Bernt Hagtvet, Ingeborg Misje Bergem og Torgeir Brenden. Foto: Karin Beate Nøsterud.

Praktisk info:

Filmen The Monopoly of Violence kan ses på Oslo Pix' digitale visningsplattform. Vi anbefaler å se filmen i forkant av samtalen.

Samtalen strømmes på Facebook onsdag 2. juni kl. 21.00. Facebook-arrangementet finner du her. Samtalen vil være gratis tilgjengelig på den digitale visningsplattformen i festivalperioden.

Samtalen vil foregå på norsk.

Relaterte filmer