Velkommen til Oslo Pix Pop-up i august

Oslo Pix Pop-up er en mini-mini-utgave av festivalen som skulle gått av stabelen i juni. Du finner oss på SALT, Vika kino og Vega Scene 25.-30. august.

Nå kan du få med deg noen av filmene som skulle vært høydepunkter under årets festival, samt noen gripende og fengende førpremierer – i trygge rammer og innenfor nåværende smitterestriksjoner.

25.-30. august inviterer vi til program bestående av 10 filmer fordelt på tre visningssteder: SALT, Vika kino og Vega Scene.

Vi starter tirsdag 25. august på SALT med filmvisning av den kraftfulle dokumentaren The Story of Plastic, som handler om den store trusselen plasten er for planeten. Før filmen inviterer vi til samtale om hvilke politiske og miljømessige utfordringer produksjon og resirkulering av plast skaper. WWF vil fortelle oss hvorfor vi skal støtte årets TV-aksjon, og hva nettopp du kan gjøre for å være med å hjelpe vår tids store utfordring. Ved å være med på denne visningen, er du også med å bidra! Denne visningen koster nemlig 100,- per billett, og alle inntektene går til årets TV-aksjon.

Onsdag 26. august forflytter vi oss til Vika kino der vi inviterer til nok en dokumentar, This is not a movie, som handler om omdiskuterte utenrikskorrespondenten Robert Fisk. Yung Changs dokumentarfilm følger Fisk på reportasjereiser i regionen – med Syria, Palestina og Libanon som de viktigste hovedmålene. Etter visningen inviterer vi til en samtale om hvordan utenriksjournalistikken har endret seg i takt med spredningen av falske nyheter i alternative nyhetskanaler.

Fra torsdag 27. til søndagen 30. inntar vi Vege Scene med førpremierer, flere dokumentarer og en helt spesiell jubileumsforestilling. Det blir førpremiere på den ukrainske etterkrigsfilmen Atlantis, av Valentyn Vasyanovychs, som vant Horisont-prisen under fjorårets filmfestival i Venezia. Danske Blodsbånd, vist på Berlinalen i vinter, har en gnistrende god Sidse Babett Knudsen, for mange kjent fra den danske tv-serien Borgen, i hovedrollen, mens amerikanske Shirley, med Elisabeth Moss i hovedrollen, tar for seg historien om en av skrekklitteraturens viktigste forfattere.

Det blir også visning av de tre særegne dokumentarene Love Child, Fat Front og 17 Blocks. Til førstnevnte får vi besøk av regissør Eva Mulvad som møter publikum til en Q&A etter visningen torsdag 27. august. Etter visningen av Fat Front torsdag 27. august blir det panelsamtale om kroppspositivisme med regissørbesøk og etter visningen av 17 Blocks søndag 30. august blir det samtale om et rasende klassesamfunn i USA og presidentvalget 2020.

Vi inviterer også til en spesialvisning som uten tvil kommer til å dele publikum. Sjelden har en film fått så hard medfart som Showgirls fikk da den kom ut i 1995. Kritikere vendte seg bort i avsky, og mente den var pinlig, overspilt, platt og misogynt. Det var en gjengs oppfatning blant anmelderne at enhver som kunne finne noe som helst interessant ved filmen måtte være pervers.

Etter mange år fikk filmen nytt liv som camp-opplevelse nummer én, og flere begynte å stille seg spørsmålet om man kanskje hadde avvist filmen på feil grunnlag. Hadde man oversett filmens satiriske elementer? Var den egentlig en snedig kritikk av underholdningsbransjen? Gikk det galt med Showgirls fordi filmen leker med genreforventninger, kritiserer dem og knuser dem?

I år fyller filmen 25 år, og fredag 28. august kan du bli med på jubileumsfeiring i samarbeid med Vega Scene og Montages. Kurator ved Cinemateket og Verhoeven-ekspert Hege Jaer innleder visningen av filmen. Men du kan varme opp ved å først se dokumentaren You Don’t Nomi. Dette blir en opplevelse av de sjeldne!

Ønsker du å vite mer om programmet og filmomtaler, så finner du det her.

Kapasiteten på visningsstedene er som følge av smittehåndteringen begrenset. Visningen på SALT tar maks 200 personer, og du sikrer deg en plass ved å kjøpe billett her.

Lurer du på hvordan smittehåndteringen er ved Vika kino og Vega Scene? Her finner du mer info om Nordisk Film Kino og Vega Scene.

Både Fat Front og 17 Blocks inngår i festivalens seksjon Pix Politikk, som sammen med The Story of Plastic på SALT og This is not a movie på Vika kino er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Har du spørsmål? Kontakt oss på [email protected] eller send oss en melding på Facebook.