close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

This is Not a Movie

Robert Fisk lever under mottoet «Rapporter det du ser med dine egne øyne. Først da kommer du nær sannheten». Som utenrikskorrespondent for en rekke britiske aviser, nå sist for The Independent, har han kommet tett på mange av de voldsomme hendelsene som har definert det moderne Midtøsten: han dekket massakrene i Sabra og Shatila, intervjuet den unge Osama Bin Laden og har vært til stede under talløse bomberegn over regionen. Karrieren hans begynte som ung og fryktløs reporter i Nord-Irland på 1980-tallet, men veien gikk raskt videre til Midtøsten og Libanon – et sted han har kalt sitt hjem i snart fire tiår.   

Yung Changs dokumentarfilm følger Fisk på reportasjereiser i regionen – med Syria, Palestina og Libanon som de viktigste hovedmålene. Han returnerer til steder han har dekket og mennesker han har møtt på tidligere reiser. Filmen tar oss med inn i Fisks arbeid både før og nå, og drøfter hva utenriksjournalistikk på bakken kan og bør være. I tillegg til å formidle Robert Fisks enorme kunnskap om regionen, diskuterer This Is Not a Movie arbeidsmetoder, etikk, kritikken mot Fisks perspektiv på Midtøsten og hvordan en digital mediehverdag har endret vilkårene for journalistikk og ytringsfrihet. Det er brennende aktuelt, uhyre spennende og ikke minst ufattelig viktig.

NB: Panelsamtalen er avlyst

Visningen i Vika 1 onsdag 26. august skulle vært etterfulgt av en panelsamtale arrangert i samarbeid med Norsk Journalistlag. Denne er dessverre avlyst fordi Oslo Journalistklubb i Norsk Journalistlag har besluttet å avlyse alle større fysiske samlinger og møter ut året, for å holde smittefaren rundt i redaksjoner og blant journalister så liten som mulig. Norsk Journalistlag beklager dette, og ser frem til en tid der de kan bli med på å arrangere gode debatter og panelsamtaler igjen.

Før visningen holdes en kort intro ved Khaled Zaza, jurist og medarrangør av OSLO: Solidaritet med Libanon

Visningen er en del av festivalens seksjon Pix Politikk og er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Regissør:

Yung Chang (f. 1977) er født og oppvokst i Canada. Han har tidligere regissert filmer som Up the Yangtze (2007), China Heavyweight (2012) og The Fruit Hunters (2012). This Is Not a Movie (2019) er hans siste dokumentar hadde verdenspremiere på den prestisjetunge filmfestivalen i Toronto, og er senere vist på IDFA i Amsterdam.

Canada, Tyskland 2019
Regissør Yung Chang
Manus Yung Chang, Nelofer Pazira
Språk Arabisk, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 106 min
Seksjon
Genre Documentary