close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

This is Not a Movie

Robert Fisk lever under mottoet «Rapporter det du ser med dine egne øyne. Først da kommer du nær sannheten». Som utenrikskorrespondent for en rekke britiske aviser, nå sist for The Independent, har han kommet tett på mange av de voldsomme hendelsene som har definert det moderne Midtøsten: han dekket massakrene i Sabra og Shatila, intervjuet den unge Osama Bin Laden og har vært til stede under talløse bomberegn over regionen. Karrieren hans begynte som ung og fryktløs reporter i Nord-Irland på 1980-tallet, men veien gikk raskt videre til Midtøsten og Libanon – et sted han har kalt sitt hjem i snart fire tiår.   

Yung Changs dokumentarfilm følger Fisk på reportasjereiser i regionen – med Syria, Palestina og Libanon som de viktigste hovedmålene. Han returnerer til steder han har dekket og mennesker han har møtt på tidligere reiser. Filmen tar oss med inn i Fisks arbeid både før og nå, og drøfter hva utenriksjournalistikk på bakken kan og bør være. I tillegg til å formidle Robert Fisks enorme kunnskap om regionen, diskuterer This Is Not a Movie arbeidsmetoder, etikk, kritikken mot Fisks perspektiv på Midtøsten og hvordan en digital mediehverdag har endret vilkårene for journalistikk og ytringsfrihet. Det er brennende aktuelt, uhyre spennende og ikke minst ufattelig viktig.

Panel:

Etter visningen onsdag 26. august inviterer vi til en samtale mellom garvede journalister om hvordan utenriksjournalistikken har endret seg i takt med spredningen av falske nyheter i alternative nyhetskanaler. Hva er utfordrende med å dekke konfliktområder der det pågår voldsomme ideologiske kamper om hva som er sant og usant? Og hvordan er det mulig å bedrive fri presse i områder som kontrolleres av kun én part i konflikten?

Regissør:

Yung Chang (f. 1977) er født og oppvokst i Canada. Han har tidligere regissert filmer som Up the Yangtze (2007), China Heavyweight (2012) og The Fruit Hunters (2012). This Is Not a Movie (2019) er hans siste dokumentar hadde verdenspremiere på den prestisjetunge filmfestivalen i Toronto, og er senere vist på IDFA i Amsterdam.

Canada, Tyskland 2019
Regissør Yung Chang
Manus Yung Chang, Nelofer Pazira
Språk Arabisk, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 106 min
Seksjon
Genre Documentary