close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Love Child

I Love Child følger vi Leila, Sahand og deres sønn Mani gjennom flere år, mens de flykter fra Iran for å kunne leve sammen som en familie. I Iran har både Leila og Sahand vært gift på hver sin kant, og deres kjærlighetsforhold kan derfor straffes til døden fordi skilsmisse ikke er et alternativ. For å gi Mani muligheten til å vokse opp i et harmonisk hjem med begge sine biologiske foreldre satser Leila og Sahand alt og rømmer til Tyrkia hvor de håper å bli tatt inn i FNs kvoteflyktningsystem.

Love Child er en nær dokumentar full av håp, fortvilelse og ikke minst kjærlighet. Regissør Eva Mulvad gir et unikt innblikk i familiens opp- og nedturer som følge av den lange ventetiden i FNs byråkrati, og de psykologiske og sosiale konsekvensene av å måtte leve i permanent usikkerhet. Det familien trodde skulle være en kort periode med motgang viser seg å trekke ut. Vi ser Mani vokse opp og begynne på skolen, og Sahands hår som gråner.

I en tid hvor strømmen av flyktninger ofte blir presentert som én stor masse i media, er Love Child en gripende fortelling som viser hvilke individuelle, men samtidig universelle historier hver familie og enkeltperson på flukt bærer på.

Regissørbio:

Eva Mulvad (f. 1972) er en prisvinnende dansk dokumentarfilmskaper. Mulvads internasjonale gjennombrudd som filmskaper kom med filmen Enemies of Happiness (2006), som fulgte Malalai Joyas politiske kampanje i forkant av Afghanistans første demokratiske valg i 2005. For denne filmen vant Mulvad flere priser, blant annet World Cinema Jury Prize under Sundance Film Festival.

Mesterklasse:

Med hennes instinktive teft for drama og mange internasjonale priser i bagasjen er Eva Mulvad en av Danmarks førende dokumentarister. Fredag 28. august presenterer Mulvad sine arbeidsmetoder i en digital mesterklasse for norsk filmbransje. Mer informasjon om mesterklassen finner du her.

NB: Eva Mulvads besøk i Oslo er dessverre avlyst på grunn av reiserestriksjoner som følge av Covid-19. 

Danmark 2019
Regissør Eva Mulvad
Manus Eva Mulvad
Språk Persisk, tyrkisk, azerbaijani, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 112 min
Seksjon
Genre Documentary