close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Love Child

I Love Child følger vi Leila, Sahand og deres sønn Mani gjennom flere år, mens de flykter fra Iran for å kunne leve sammen som en familie. I Iran har både Leila og Sahand vært gift på hver sin kant, og deres kjærlighetsforhold kan derfor straffes til døden fordi skilsmisse ikke er et alternativ. For å gi Mani muligheten til å vokse opp i et harmonisk hjem med begge sine biologiske foreldre satser Leila og Sahand alt og rømmer til Tyrkia hvor de håper å bli tatt inn i FNs kvoteflyktningsystem.

Love Child er en nær dokumentar full av håp, fortvilelse og ikke minst kjærlighet. Regissør Eva Mulvad gir et unikt innblikk i familiens opp- og nedturer som følge av den lange ventetiden i FNs byråkrati, og de psykologiske og sosiale konsekvensene av å måtte leve i permanent usikkerhet. Det familien trodde skulle være en kort periode med motgang viser seg å trekke ut. Vi ser Mani vokse opp og begynne på skolen, og Sahands hår som gråner.

I en tid hvor strømmen av flyktninger ofte blir presentert som én stor masse i media, er Love Child en gripende fortelling som viser hvilke individuelle, men samtidig universelle historier hver familie og enkeltperson på flukt bærer på.

Regissørbesøk:

Eva Mulvad (f. 1972) er en prisvinnende dansk dokumentarfilmskaper. Mulvads internasjonale gjennombrudd som filmskaper kom med filmen Enemies of Happiness (2006), som fulgte Malalai Joyas politiske kampanje i forkant av Afghanistans første demokratiske valg i 2005. For denne filmen vant Mulvad flere priser, blant annet World Cinema Jury Prize under Sundance Film Festival.

Mulvad vil være tilstede og deltar i Q&A etter visningen torsdag 27. august. 

Mesterklasse:

Med hennes instinktive teft for drama og mange internasjonale priser i bagasjen er Eva Mulvad en av Danmarks førende dokumentarister. Fredag 28. august presenterer Mulvad sine arbeidsmetoder i en mesterklasse for norsk filmbransje. Mer informasjon om mesterklassen finner du her.

Danmark 2019
Regissør Eva Mulvad
Manus Eva Mulvad
Språk Persisk, tyrkisk, azerbaijani, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 112 min
Seksjon
Genre Documentary