close

MITT PROGRAM

FILMLISTE
KALENDER
Klikk på en visning for å se alternative tidspunkt

Fat Front

Fat Front handler om den voksende kroppspositivisme-bevegelsen, og kampen for respekt uavhengig av hva man veier. Helene, Marte, Pauline og Wilde er fire skandinaviske kvinner som er drittlei av å skamme seg over kroppene sine. Fra tidlig barndom til langt inn i voksenlivet har ideen om den perfekte kroppen tynget dem og tatt fra dem mulighetene til å gjøre det de drømmer om. I årevis har de tatt imot kommentarer om hva og hvordan de spiser, påtatte bekymringer om helsen deres og regelrett hets fra fremmede for hvordan de ser ut. Selv om alt dette har vært nær ved å knekke selvtilliten deres, har det også sakte men sikkert vokst frem en bevissthet i dem om at det er mulig å elske sin egen kropp selv om den er feit, og at andre kan synes de er vakre. De fire kvinnene gjør krav på oppmerksomhet, og kjemper en beinhard kamp for sin egen, rettmessige plass i samfunnet. Er verden klar for en bevegelse som snur opp ned på våre forestillinger om hvordan en kropp skal se ut?

Filmen, som er regissert av danske Louise Unmack Kjeldsen og Louise Detlefsen, hadde premiere under den prestisjetunge, nederlandske dokumentarfilmfestivalen IDFA, og som de fleste vellykkede dokumentarfilmer skaper den debatt overalt der den vises.

Panelsamtale

Etter visningen torsdag 27. august inviterer vi til en samtale om den kroppspositivistiske bevegelsen. Vi spør: Hva er det som er så provoserende med større kropper? Hvordan er det å leve i et kroppsfiksert samfunn når kroppen din ikke passer noen av klesstørrelsene i butikken? Og hvorfor er vi egentlig så opptatt av å presse folk inn i et kroppsideal som ingen klarer å leve opp til og som gjør at flere og flere sliter psykisk? 

I panelet sitter kroppspositivistene Carina Elisabeth Carlsen og Nastaran Marie Kowkabi, og to av de medvirkende i filmen, Wilde Siem og Marte Nyman. Samtalen er ledet av Helene Aalborg.

NB: Regissørene Louise Kjeldsen og Louise Detlefsens besøk i Oslo er dessverre avlyst på grunn av reiserestriksjoner som følge av Covid-19. 

Visningen er en del av festivalens seksjon Pix Politikk, og er støttet av Stiftelsen Fritt Ord.

Regissører:

Louise Kjeldsen og Louise Detlefsen har jobbet sammen i en årrekke, og har laget flere dokumentarfilmer og tv-serier sammen, blant annet den prisvinnende My Best Teacher (2017). Begge er utdannet ved den danske journalistskolen. Detlefsens debutfilm, From Barbie to Babe, vant en pris under dokumentarfilmfestivalen IDFA i 2003.

Danmark, Norge, Sverige 2019
Regissør Louise Detlefsen, Louise Kjeldsen
Manus Louise Detlefsen, Louise Kjeldsen
Språk Danish, norsk, svensk, engelsk
Undertekst Engelsk
Visningsformat DCP
Spilletid 88 min
Seksjon
Genre Documentary