Årets festivalprogrammet er endelig ute

28. august – 3. september arrangeres den sjette utgaven av Oslo Pix Filmfestival. I dag slippes hele festivalprogrammet; det omfatter over 100 filmer, utekino, spennende debatter, verdenspremierer og gjester fra inn- og utland.

Festivalen viser høydepunkter fra Cannes, har mesterklasse med den fremadstormende svenske regissøren Isabella Eklöf, fokus på urfolk, den nye norske filmen LARS ER LOL, et kunstnerisk blikk på 90-tallets Oslo, en homage til Jane Birkin, kortfilmer fra og om Oslo og kulinarisk kino basert på den mørke thriller-komedien THE MENU og Oslo premiere på HØR HER’A.

SE HELE FESTIVALPROGRAMMET HER

Billetter og festivalpass til festivalen kan du kjøpe på Nordisk Film sine nettsider og Vega Scenes nettsider eller i skranken på visningsstedene.

I år introduserer Oslo Pix Filmfestival noe nytt: «Dagspass». Disse passene gjelder kun for enten lørdag 02.09 eller søndag 03.09. Pris for dagspass er 400 kr og gir deg fri inngang til alle filmer som går den dagen du har kjøpt pass til.

Du kan også fortsatt kjøpe festivalpass. Pris for festivalpass er 1175 kr og passene gir deg fri tilgang til alle ordinære visninger.

KJØP DAGSPASS OG FESTIVALPASS HER

HØYDEPUNKTER FRA CANNES

Oslo Pix Filmfestival skal vise høydepunktene fra Cannes, og i år er vi ekstra fornøyd med å få med oss hele ti filmer fra verdens viktigste filmfestival. Deriblant årets Gullpalmevinner, åpningsfilmen og andre filmer som har fått mye oppmerksomhet.

Filmene fra Cannes er:

Den kritikerroste ÀMA GLORIA, det storslåtte kostymedramaet JEANNE DU BARRY med Johnny Depp, den uforutsigbare THE SWEET EAST som tok Cannes med storm, den knallsterke debutfilmen HOW TO HAVE SEX, fremtidsanimasjonen MARS EXPRESS, Gullpalmevinneren ANATOMY OF A FALL, legenden Ken Loach’ nye film, THE OLD OAK, den serbiske indiefilmen LOST COUNTRY og nydelige HØSTGULE BLADER av Aki Kaurismäki som er årets avslutningsfilm.

PIX PORTRETT: ISABELLA ELKLÖF

Filmskaper Isabella Eklöf er en av Nordens mest spennende filmskapere, og er snart aktuell med filmatiseringen av Kim Leines bok “Kalak” der Emil Johnson spiller i hovedrollen.

Du kan møte henne på festivalen tirsdag 29. august, når hun holder mesterklasse på Vega Scene. Deretter blir det visning av spillefilmdebuten HOLIDAY og Ali Abbasis GRENSEN, som hun har skrevet manuset til.

URFOLKSSEKSJONEN

De siste årene har urfolks manglende rettigheter kommet mer og mer frem i lyset. Ikke fordi urfolksaktivistene ikke har vært der, men fordi offentligheten først nå virkelig anerkjenner kampen for eget språk, identitet, kunst og kultur. Kampen føres på ulike måter, og filmens form og uttrykk kan gi en større forståelse og innlevelse enn noen andre kunstformer. Vi har derfor valgt å vie en seksjon til urfolk i Nord-Amerika og Norden med både dokumentar og fiksjonsfilmer.

Filmene i seksjonen er TWICE COLONIZED, FANCY DANCE, SLASH/BACK og GRØNLANDS STEMME samt skoleprogrammet bestående av LA ELVA LEVE, KAMPEN OM GRØNLAND og RAČHAN - ELLAS KAMP. 

JANE BIRKIN - HOMMAGE

Skuespilleren og sangeren Jane Birkin gikk bort i sommer, og vi viser to dokumentarer om hennes liv på festivalen. JANE BY CHARLOTTE er laget av datteren, Charlotte Gainsbourg, og legenden Agnès Varda står bak JANE B. PAR AGNÈS V.

"LARS ER LOL"

Amanda er stormforelsket i klassekameraten Adam, men tør ikke å vise at hun liker ham og sier knapt hei. Alt blir mye vanskeligere når Amanda får i oppgave å være fadder for Lars, som er den nye gutten i klassen og har Downs syndrom. 

Rørende, morsom, viktig og fantasifull er alle stikkord som beskriver høstens store familiefilm, LARS ER LOL og filmvisningen skjer søndag 03.09 på Ringen kino.

PORTRETT OSLO

Filmen er en kilde til nostalgi og historiske beskrivelser. Vi vil vise hvordan hovedstaden har sett ut på film gjennom tidene og har derfor laget en ny seksjon; Portrett Oslo. På årets festival utforsker vi 90-tallet med regissør Jannicke Systad Jacobsens tre utvalgte filmer HERMAN (1990), BUDBRINGEREN (1997) og den sjarmerende tv-dokumentaren ALT FOR DAMENE (1999) om det nye og det gamle på Løkka.

Du kan lese mer om Portrett Oslo her.

AKTUELLE DOKUMENTARER I PIX POLITIKK

Film er et ypperlig medium for å formidle innsikt og kunnskap om komplekse samfunnsspørsmål. I årets seksjon av Pix Politikk diskuteres det om boligdrømmen som er i ferd med å briste for flere i forbindelse med verdenspremiere på Aslaug Holms BLOKKA, politisk debatt om atomkraft med partienes ungdomsorganisasjoner med utgangspunkt i dokumentaren ATOMIC HOPE. Vi stiller også spørsmålet om det er risikosport å føde i Norge med visningen på den franske spillefilmen MIDWIVES og hva vi kan vente oss av det amerikanske valget i 2024 med utgangspunkt i danske dokumentaren A STORM FORETOLD, om Trumps politiske rådgiver Roger Stone.

Årets moderator for seksjonen er journalist og kommentator Stig Arild Pettersen.