tir. 29.08
20:30 - 22:19
Vega 3

I GRENSEN møter vi tollinspektøren Tina. Hun har en sjette sans når det gjelder å peke ut smuglere. Det er nesten som om hun kan lukte når noen prøver å skjule noe. Ryktene om hennes ferdighet sprer seg i politiet, og hun blir brukt for å finne bevis mot en liga med omfattende kriminell aktivitet.

Men når den mystiske Vore kommer gående av fergen, nøler hun for første gang på sine sanser og følelser. Tina mistenker at Vore skjuler noe, men kan ikke sette fingeren på hva. De er tiltrukket av hverandre, men når hun lærer han å kjenne, innser hun at hele livet hennes er basert på en stor løgn. Akkurat som Vore, tilhører Tina ikke i denne menneskeverdenen. Nå må hun velge: fortsette sitt vanlige liv eller omfavne den skremmende sannheten om hvem hun egentlig er...

«Border is a slice of modern Gothic: a far out midnight movie which delivers on the WTF-ery while maintaining a surprisingly big and generous heart.»
– John Bleasdale, Cinevue –

Filmweb

Regissør

Ali Abbasi (f. 1981) er en svensk-iransk filmskaper med filmutdanning fra Den Danske Filmskole. Abbasi har jobbet med film i hele Skandinavia. Hans første film, Shelley (2016), hadde Ellen Dorrit Petersen i en av hovedrollene. Grensen (2018) ble hans internasjonale gjennombrudd og vant Un certain regard-prisen på filmfestivalen i Cannes og var senere Oscar-nominert for sminkearbeidet. Hans nyeste film, Holy Spider (2022), hadde premiere i hovedkonkurransen i Cannes.

Denne filmen inngår i

Pix Portrett: Isabella Eklöf

Originaltittel Gräns

Land Sverige

År 2018

Regissør Ali Abbasi

Manusforfatter Ali Abbasi, Isabella Eklöf, John Ajvide Lindqvist

Fotograf Nadim Carlsen

Produsent Piodor Gustafsson, Petra Jönsson, Nina Bisgaard

Med Eva Melander, Eero Milonoff, Viktor Åkerblom

Distribusjon Another World Entertainment

Spilletid 1t 49m

Språk Svensk

Undertekst Norsk

Sjanger Drama, Eventyr, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?