tir. 29.08
18:15 - 19:48
Vega 3

Danske Sascha er på ferie på den tyrkiske rivieraen. Sammen med den kriminelle kjæresten Michael bor hun og hans venner i en luksusvilla med basseng og postkortutsikt. Dagene er fylt med shopping, hummer på grillen og kokain i nesa.

Sascha er fascinert av dette ekstravagante livet, men alt har en skyggeside. I denne boblen er det Michaels regler som gjelder. Om noen bryter reglene er straffen hard. En dag treffer Sascha en sjarmerende hollandsk seiler som gir henne en mulighet til å stikke av, men det er kanskje allerede for seint.

Holiday tar deg med inn i en verden der alt er på mannens premisser og hvor den materielle luksusen har en høy pris. Der klassiske gangsterfortellinger ser verden gjennom menns øyne, vender Holiday opp og ned på alt og uten å vende blikket bort fra noe. Her er kvinnen i sentrum blant troféjagende menn med psykopatiske trekk, i et miljø som er skremmende virkelighetsnært.

«Makeløse Victoria Carmen Sonne leverer en fryktløs hovedrolleprestasjon i Isabella Eklöfs HOLIDAY. Den villeste, overlegent stilsikre og mest provoserende debutfilmen vi har sett på lenge.»
– Soundvenue –

Regissør

Isabella Eklöf (f. 1978), bosatt i København, er kjent som en av manusforfatterne av Ali Abbasis Grensen. Holiday hadde premiere på Sundance Film Festival i 2018 og var i hovedkonkurransen på Göteborg Film Festival. Eklöf har jobbet på de amerikanske TV-seriene Industry (2020-) og Servant (2019-2023), og jobber for tiden med sin nyeste film Kalak, basert på Kim Leines roman ved samme navn.

Denne filmen inngår i

Pix Portrett: Isabella Eklöf

Originaltittel Holiday

Land Danmark

År 2018

Regissør Isabella Eklöf

Manusforfatter Johanne Algren, Isabella Eklöf

Fotograf Nadim Carlsen

Produsent David B. Sørensen

Med Victoria Carmen Sonne, Lai Yde, Thijs Römer

Produksjonsselskap Apparatur Film

Distribusjon Mer Film

Spilletid 1t 33m

Språk Dansk, Engelsk

Undertekst Norsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 18

Lenker IMDb

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?