tir. 29.08
20:30 - 22:01
Ringen 6
tor. 31.08
20:45 - 22:16
Ringen 3
fre. 01.09
19:00 - 21:01
Paulus Kirke

Filmen som åpnet dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX er skildringen av en personlig kamp, og et portrett av en kvinne som kjemper for grunnleggende respekt. TWICE COLONIZED er et svært viktig innlegg i kampen for urfolks rettigheter på tvers av landegrenser.

Født på Grønland ble advokaten og aktivisten Aaju Peter tidlig sendt til Danmark der hun mistet både språk og kulturell tilhørighet. Da hun ble voksen flyttet hun til den arktiske delen av Canada og fikk oppleve undertrykkelsen av inuittene der. Basert på egne erfaringer ønsker hun å lage en bedre verden for sine barnebarn og kommende generasjoner. Derfor har hun viet livet til å kjempe for urfolks rettigheter og deres synlighet i en verden der kolonialistiske strukturer er alt annet enn noe som tilhører fortiden.

«Lin Allunas debutfilm ’Twice Colonized’ om Aaju Peter forener et komplekst personportræt med en stærk aktivistisk kerne i en tankevækkende skildring af de personlige konsekvenser af dansk kolonisering, der fortsat kaster lange skygger.»
– Jakob Freudendal, Soundvenue –

Johanne Svendsen Rognlien

Regissør

Lin Alluna er en dansk filmskaper med utdanning fra Den danske filmskole. Hun står bak kortdokumentarene Remis (2009), Whispering Revolution (2015), Gardens of Dust (2016) og Echoes of Utopia (2017). Twice Colonized er hennes første langfilm. Filmen hadde premiere på Sundance Film Festival og var åpningsfilmen på dokumentarfilmfestivalen CPH:DOX i København.


Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk dokumentar Fokus: Urfolk

Land Danmark, Grønland, Canada

År 2023

Regissør Lin Alluna

Manusforfatter Lin Alluna, Aaju Peter

Fotograf Lin Alluna, David Bauer, Glauco Bermudez, Iris Ng

Produsent Alethea Arnaquq-Baril, Stacey Aglok MacDonald, Bob Moore, Emile Hertling Péronard

Produksjonsselskap Anorak Films

Distribusjon Autlook Filmsales

Spilletid 1t 31m

Språk Inuktitut, Dansk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?