tir. 29.08
20:15 - 22:15
Ringen Supreme

A STORM FORETOLD setter søkelyset på Trumps politiske kampanje i 2020 og den voldelige stormingen av den amerikanske kongressen gjennom å følge Roger Stone, Trumps politiske gudfar. Dokumentaren viser den kontroversielle figurens enorme politiske innflytelse på amerikansk politikk.

De forbløffende opptakene samlet av regissør Christoffer Guldbrandsen gir et blikk bak kulissene til Trumps siste politiske kampanje. Regissøren bestemte seg for å følge «Make America Great Again»-bevegelsen og ender opp som et nært vitne til de historiske hendelsene i sentrum av det amerikanske demokratiet. Han utvikler selv et personlig forhold til Stone og blir mer og mer involvert i Trumps rådgivers hverdag. Dokumentaren viser på glimrende vis hva som skjedde og karakterene involvert uten å dømme: Opptakene forteller sin egen historie, og er svært relevant for dagens politiske klima.

Oriane Jolly

Pix Politikk: Det stormer i amerikansk politikk

A STORM FORETOLD er en del av seksjonen Pix Politikk.

I oppkjøringen til presidentvalget i 2024 er det allerede splittelser innad i partiene, kaos i rekkene og skittent spill i kulissene. Klarer USA å gjennomføre et valg uten kontroverser?

Les mer om arrangementet her.

Regissør

Christoffer Guldbrandsen (f. 1971) er en dansk dokumentarregissør. Han er opprinnelig utdannet journalist ved Danmarks Journalisthøjskole og City University i London. Etter endt utdanning jobbet han først for danske nyhetskanaler. Han har siden laget en rekke prisvinnende dokumentarer, hovedsakelig observerende skildringer av høyprofilerte politikere.

Denne filmen inngår i

Pix Politikk

Originaltittel A Storm Foretold

Land Danmark

År 2023

Regissør Christoffer Guldbrandsen

Manusforfatter Christoffer Guldbrandsen

Fotograf Frederik Marbell, René Sascha Johannsen

Produsent Henrik Veileborg

Produksjonsselskap Guldbrandsen Film

Spilletid 1t 30m

Språk Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?