Det store flertallet i samfunnet jobber for at verden skal fortsette å eksistere. Men i USA jobber en stor gruppe kristenfundamentalister med å fremskynde dommedag. Makt, penger og religion vikles sammen i denne skremmende thrillerdokumentaren.

Praying for Armageddon er en storslått dokumentarfilm fra regissøren av iHuman, Tonje Hessen Schei. Her følger hun og medregissør Michael Rowley en stadig voksende evangelisk bevegelse som er overbevist om at Jesus skal dukke opp i Israel for å ta livet av alle de vantro. Krisene som har preget planeten de siste årene – pandemi, kriger og naturkatastrofer – ses som et bevis på at profetien er i ferd med å realiseres. For at dette skal skje er den israelske staten nødt til å eksistere, og den innflytelsesrike gruppen jobber derfor aktivt inn mot den amerikanske utenrikspolitikken i Midtøsten. Filmen undersøker de farlige konsekvensene som denne blandingen av evangelisk kristendom og amerikansk politikk kan medføre.

Regissør

Tonje Hessen Schei er en norsk regissør, produsent og manusforfatter som har jobbet med uavhengig dokumentarfilm siden 1996. Filmene hennes tar for det meste for seg på internasjonale forhold og stiller spørsmål ved maktsystemer som former vår verden Hun har blant annet regissert filmene Drone (2014) og iHuman (2019). Tonje har utdannelse innen sosialantropologi fra NTNU og TV- og filmproduksjon fra University of Texas, Austin. Hun har vunnet priser både i Norge og i utlandet for filmene sine. Michael Rowley er en filmskaper fra Dallas i USA. Han har jobbet innen TV-produksjon, og lagde i 2019 dokumentarfilmen Hurdle.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk dokumentar

Originaltittel Praying for Armageddon

Land Norge

År 2023

Regissør Tonje Hessen Schei, Michael Rowley

Fotograf Michael Rowley

Produsent Christian Aune Falch, Torstein Parelius, Ingrid Galadriel Aune Falch

Produksjonsselskap Up North

Spilletid 1t 37m

Språk Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb