fre. 01.09
18:00 - 19:53
Vega 1

Roy er en sjaskete postmann med tvilsom yrkesetikk, et likegyldig forhold til personlig hygiene og en egen evne til å befinne seg på feil sted til feil tid.

En dag ser han en ung kvinne glemme nøkkelknippet sitt i postkassa. Han rapper nøklene og begynner å snoke rundt i leiligheten hennes. Dette innleder en voyeur-preget forelskelse, men fører også til at han kommer i kontakt med tvilsomme skikkelser i Oslos underverden. Budbringeren er noe så sjelden som en hylende morsom og helstøpt norsk komedie. Samtidig er det langt fra bajas-fakter Pål Sletaune driver med i debutfilmen sin; han viser seg her som en meget stilsikker regissør med en skarp og ironisk observasjonsevne og en velutviklet sans for svart humor.

«I’ve been hearing about Junk Mail ever since last year’s Sundance festival. People would mention it with that little smile that suggests a lot is being left unsaid.»
- Roger Ebert (1998) -

Cinemateket i Oslo

Portrett Oslo

Etter visningen inviterer vi til en samtale om filmfotografiets viktige rolle i film. Kjell Vassdal skapte med sitt foto et særegent visuelt univers i Budbringeren.

Vi møter regissør Pål Sletaune og fotograf Kjell Vassdal, i samtale med filmfotograf John Andreas Andersen.

Visningen gjøres i samarbeid med Foreningen Norske Filmfotografer.

Samtalen varer i 30 minutter.

Budbringeren er én av tre filmer i seksjonen Portrett Oslo, kuratert av regissør Jannicke Systad Jacobsen. Les Jacobsens refleksjoner rundt filmene her.

Regissør

På Sleutane (1960) er en norsk fotograf og regissør. Sleutane har student kunsthistorie ved Universitetet i Bergen og litteraturvitenskap ved Universitetet i Olso. Han har mottatt flere priser for sitt arbeid, blant annet Kritikerprisen og Amandaprisen for beste spillefilm for Budbringeren (1997).

Denne filmen inngår i

Portrett Oslo

Originaltittel Budbringeren

Land Norge

År 1997

Regissør Pål Sletaune

Manusforfatter Jonny Halberg, Pål Sletaune

Fotograf Kjell Vassdal

Produsent Peter Bøe, Dag Nordahl

Med Robert Skjærstad, Andrine Sæther, Per Egil Aske, Eli Anne Linnestad, Trond Høvik, Ådne Olav Sekkelsten, Trond Fausa, Henriette Steenstrup, Bjørn Sundquist, Karl Sundby

Spilletid 1t 23m

Språk Norsk

Sjanger Komedie, Spenning

Format 35mm

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?