søn. 03.09
14:30 - 16:28
Frogner Kino

I filmen basert på Lars Saabye Christensens roman ved samme navn følger vi 11 år gamle Herman som bor på Frogner i 1961.

Filmen viser et Norge og Oslo før oljeeventyret, fjernt fra det Oslo vi kjenner i dag. Herman vokser opp på Frogner med en far som er kranfører og en mor som ekspederer i Jacobsens kolonial. I Erik Gustavsons sjarmerende filmadaptasjon følger vi veslevoksne Herman som lider av en sykdom som gjør at han er i ferd med å bli skallet i en alder av 11 år.

Red.

Portrett Oslo

Etter filmvisningen møter vi regissør Erik Gustavson, hovedrolleinnehaver Anders Danielsen Lie og forfatter Lars Saabye Christensen. Samtalen ledes av Jannicke Systad Jacobsen.

Samtalen varer i 40 minutter.

Herman er én av tre filmer i seksjonen Portrett Oslo, kuratert av regissør Jannicke Systad Jacobsen. Les Jacobsens refleksjoner rundt filmene her.

Regissør

Erik Gustavson (f. 1955) er en norsk filmregissør, manusforfatter og produsent. Han begynte karrieren som filmfotograf før han regisserte sin første spillefilm Blackout i 1986. Gustavson står blant annet bak filmene Telegrafisten (1993), Hører du ikke hva jeg sier! (1995), Weekend (1998) og Sofies verden (1999).

Denne filmen inngår i

Portrett Oslo

Originaltittel Herman

Land Norge

År 1990

Regissør Erik Gustavson

Manusforfatter Lars Saabye Christensen, Erik Gustavson, Bruce Parramore

Fotograf Kjell Vassdal

Produsent Petter J. Borgli

Med Anders Danielsen Lie, Frank Robert, Elisabeth Sand, Kai Remlow, Sossen Krogh, Harald Heide Steen Jr., Bjørn Floberg

Produksjonsselskap Filmeffekt AS

Spilletid 1t 28m

Språk Norsk

Sjanger Drama, Familie

Format 35mm

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?