KRIGERE får verdenspremiere på Oslo Pix Filmfestival 2022

Jon Haukelands dokumentar er blant åtte sterke dokumentarer i konkurranseprogrammet Oslo Grand Pix: Nordisk dokumentar.


Regissør Jon Haukeland har i flere år jobbet med en trilogi om de store norske arketypiske historiene; øst og vest, by og land og drømmen om evig frelse. Første del var BARNERANEREN i 2016. Neste kapittel i trilogien er KRIGERE, som får sin verdenspremiere på årets festival.

I en uttalelse skriver Haukeland:

«Jeg er veldig glad for at verdenspremieren på KRIGERE blir her i Oslo, der filmen på alle måter hører hjemme. Samarbeidet jeg har hatt med Mamo og Berat har åpnet opp dører til en verden som jeg fikk en tilgang til i arbeidet med BARNERANEREN, og som KRIGERE forhåpentligvis klarer å fordype og levendegjøre enda mer. Jeg har også opplevd at alle ledd i forvaltningen; politi, barnevern, NAV og skole har ønsket å ta del i prosessen. Det har vært en reise full av spenning og ny erkjennelse for oss alle, som vi nå gleder oss stort til å dele med publikum.»

Les mer om filmen her.  

KRIGERE er den første ferdigstilte filmen støttet av Oslo Filmfond. Filmen er produsert av Ingvil Giske i Medieoperatørene og distribueres på kino av Selmer Media med planlagt premiere 7. oktober, senere i år.

Filmens distributør Selmer Media uttaler:

«Jon Haukeland har med KRIGERE laget en fantastisk film om personlig mot og kampen for et bedre liv, men også et presist og aktuelt portrett av en by og et samfunn i endring. Vi gleder oss stort til å vise filmen for publikum på Oslo Pix!»

Oslo Grand Pix: Nordisk Dokumentar

KRIGERE er blant åtte sterke dokumentarer i Oslo Grand Pix: Nordisk Dokumentar - konkurranseprogrammet for dokumentarfilmer produsert i Norge, Danmark, Finland, Sverige og Island. I årets konkurranseprogram finner man også to andre norske filmer: STORE SMÅ MENNESKER (Gunhild Westhagen Magnor) og VEIEN HJEM (Emilie Beck).

Se hele programmet under.