tor. 01.09
20:45 - 22:15
Ringen 4
lør. 03.09
14:00 - 15:30
Vega 3
søn. 04.09
12:15 - 13:45
Ringen 3

I Daughters følger vi tre søstre over flere år mens de reflekterer, og forsøker å håndtere, etterdønningene av morens selvmord.

Daughters er en rørende dokumentar om tre svenske søstre som mistet moren sin til selvmord. Vi følger jentene over to tidsperioder; Kort tid etter moren gikk bort – da Sofia var åtte, Hedvig ti og Maja seksten år. Så møter vi dem igjen ti år senere. I disse to tidsperiodene viser filmen oss hvordan søstrene bearbeider sorgen, og skildrer på gripende måte hvordan sorg endrer seg over tid.

Etterdønningene av selvmord vises sjelden så ærlig som det gjøres her, og det er dette som gjør Daughters så god, og ikke minst viktig. Filmen fokuserer på båndet som holder søstrene sammen og tilliten dem imellom. De snakker åpent om det som har skjedd, og hvordan tiden etter tapet har vært. Vi ser også hvordan søstrene håndterer de forskjellige reaksjonene menneskene rundt dem har, og har hatt, på morens bortgang.

Den tunge materien filmen dreier seg rundt står i sterk kontrast til de vakre bildene av den svenske naturen jentene bevegers seg i på kinolerretet. Vi følger dem gjennom bursdagsfeiringer, når de leker med kjæledyr eller er på besøk hos bestemor. Alle de hverdagslige situasjonene som ikke stopper opp på grunn av et dødsfall, men som likevel påvirkes av det. Sorgen henger alltid over dem, nesten som et spøkelse.

Liv-Hilde Siri Dimmestøl

Regissør

Jenifer Malmqvist (f. 1973) er fra Gøteborg. Hun har utdannelse fra Sverige, og filmutdanning fra Polen. Tidligere har Malmquist jobbet med regi av amatørteater, men nå jobber hun som regissør og manusforfatter, og jobber innen fiksjon og dokumentar. Daughters er hennes første langfilm, men mange av hennes kortfilmer har blitt vist på festivaler rundt om i verden og mottatt flere priser.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk dokumentar

Originaltittel Döttrar

Land Sverige

År 2022

Regissør Jenifer Malmqvist

Manusforfatter Jenifer Malmqvist

Fotograf Ita Zbroniec-Zajt

Produsent Hanna Markkanen, Margarete Jangård, Katrine Sahlstrøm

Produksjonsselskap WG Film

Spilletid 1t 30m

Språk Svensk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?