tir. 30.08
19:30 - 21:03
Paulus Kirke
ons. 31.08
21:15 - 22:48
Ringen 4
tor. 01.09
12:00 - 13:33
Ringen 3

Møtet i Ravensbrück konsentrasjonsleir i 1944 ble begynnelsen på en livslang historie om forbudt kjærlighet.

Magnus Gerttens dokumentar begynner med gamle arkivbilder fra Malmö havn. På bildene ser vi overlevende fra andre verdenskrig som har sittet i konsentrasjonsleire og ankommer Sverige i dårlig forfatning. Særlig en kvinne ved navn Nadine fanger oppmerksomheten og gjør at Gertten vil vite mer om hvem hun var og hvordan livet ble videre. Resultatet er et puslespill som viser hvor mange brikker som må på plass for at man skal kunne se hele bildet.

Sporene leder til Ravensbrück konsentrasjonsleir der Nadine stiftet bekjentskap med Nelly i 1944, noe som ble begynnelsen på et livslangt forhold med forbudt kjærlighet. Gertten blir kjent med Nellys barnebarn Sylvie som åpner kisten på loftet med postkort, bilder og hjemmevideoopptak. Sånn blir Sylvie endelig kjent med sin bestemor, og i den forlengelse; Nadine.

To foregangskvinner som sto opp mot datidens normer trer sterkere og sterkere frem ettersom puslespillet legges, og resultatet er en fantastisk kjærlighetshistorie mellom to kvinner fra ulike kulturer som fant hverandre i det aller mørkeste og holdt sammen i tykt og tynt.

Johanne Svendsen Rognlien

Homofonien opptrer på visningen av Nelly & Nadine tirsdag 30. august kl. 19:30.

Regissør

Magnus Gertten (f. 1953) er en svensk filmregissør, produsent og manusforfatter. Han kom med sin første film, Blådårar, i 1998 og har siden regissert en rekke filmer. Han ble nominert til en Guldbagge for filmen Gå loss i 2005 om bandet Advance Patrol og for Every Face Has a Name som omhandlet Holocaust i 2015.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk dokumentar Skeivt Kulturår

Originaltittel Nelly & Nadine

Land Sverige, Belgia, Norge

År 2022

Regissør Magnus Gertten

Manusforfatter Magnus Gertten

Produsent Ove Rishøj Jensen

Produksjonsselskap Auto Images, Up North (co-produsent)

Spilletid 1t 33m

Språk Fransk, Engelsk, Svensk, Spansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?