tir. 30.08
20:45 - 21:57
Ringen 4
tor. 01.09
16:00 - 17:12
Ringen 5
søn. 04.09
13:00 - 14:12
Vega 1

Hvorfor dra til Japan for å oppleve karaokekultur når du kan ta en svipptur til Finland? Her er det bare å kaste bort sjenansen og synge med!

Man trenger ikke dra helt til Japan for å oppleve en hel nasjon som omslutter seg karaoke. Finland innehar nemlig tittelen som Nordens pioner når det kommer til aktiviteten som kanskje flest nordmenn først kaster seg ut i etter et par enheter.

I Einari Paakkanens dokumentar møter vi er herlig rollegalleri som alle har ulike grunner for å ta fatt i mikrofonen være seg hjemme i stua, i badstuen eller på bar - både i selskap med andre og alene. Fellesnevneren for dem er at ved å ta plass og gjøre seg litt sårbar åpner man også opp for nye bekjentskaper og vennskap.

Festivalen CPH:DOX, der filmen hadde sin verdenspremiere tidligere i år, kalte filmen en «fjern, finsk fætter til Kandis for Livet,» en film som også er å finne på årets Oslo Pix-program i seksjonen for nordisk dokumentar. Vi kunne ikke vært mer enig, og anbefaler dem begge to for å forstå enda litt mer om vår nordiske familie, og kanskje enda litt mer om oss selv.

Paakkanens dokumentar er en ren feelgood-film som handler om sangens enorme gjennomslagskraft, og som på ypperlig vis klarer å si noe ømt om menneskets ensomhet og ønsket over å kunne være en del av et fellesskap. Her er det bare å kaste bort sjenansen og synge med!

Johanne Svendsen Rognlien

Vinn et karaokerom – alle publikummere på visningen av KARAOKE PARADISE tirsdag 30. august kl. 20.45 vil være med i trekningen av 1 time på valgfritt karaokerom hos Syng Grünerløkka, Syng Mer Sentrum eller Syng Pent Solli.

Regissør

Einari Paakkanen (f. 1980) er en finsk filmskaper som tidligere har laget dokumentarfilmen My Father from Sirius (2016) som handler om han egen far og forholdet til verdensrommet. Karaoke Paradise er hans andre langdokumentar, og hadde premiere på dokumentarfestivalen CPH:DOX tidligere i år.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk dokumentar

Originaltittel Einari Paakkanen

Land Finland

År 2022

Regissør Einari Paakkanen

Manusforfatter Einari Paakkanen

Fotograf Marita Hällfors

Produsent Marianne Mäkelä

Produksjonsselskap Napa Films

Distribusjon Rise and Shine World Sales

Spilletid 1t 12m

Språk Finsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Hva med disse filmene?