man. 29.08
20:45 - 22:20
Ringen 4
tor. 01.09
16:00 - 17:35
Vega 2
søn. 04.09
12:45 - 14:20
Ringen 6

Hva skjer når en gruppe tenåringer drar på misjonsferd til Finland for å predike om Jesu Kristi Kirke av Siste Dagers Hellige?

De fire mormonske tenåringene Elder Pauole, Elder Davis, Sister Field og Sister Bills drar på misjonsreise til Finland. Her skal de skal tilbringe nesten to år borte fra familie og venner. I møtet med den finske kulturen, en i økende grad ateistisk befolkning og svært annerledes enn deres egen, må ungdommene reflektere over rollen religionen spiller i eget liv. Oppholdet blir en fysisk og psykisk prøvelse i en formativ fase av ungdommenes liv.

Regissør Tania Anderson har i sin dokumentarfilm The Mission tatt en «flue på veggen»-tilnærming i måten hun skildrer de fire misjonærene på. Dette gir oss en sjelden innsikt i livene til mennesker flere av oss kun kjenner fra populærkulturen der de ofte latterliggjøres - som eksempelvis The Book of Mormon. Anderson tar utgangspunkt i ungdommenes egne perspektiver, og skyr ikke unna de vanskelige situasjonene de havner i. The Mission kan føles som én del antropologisk studie og én del reality, og de to «sjangrene» fungerer godt sammen.

Red.

Regissør

Tania Anderson er en amerikansk, britisk og sveitsisk statsborger basert i Finland. I tillegg til å lage film har hun jobbet som forfatter og journalist, sist for National Geographic. The Mission er hennes debutfilm.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk dokumentar

Originaltittel The Mission

Land Finland

År 2022

Regissør Tania Anderson

Manusforfatter Tania Anderson

Fotograf Antti Savolainen, Oscar Jiménez

Produsent Isabella Karhu, Juho-Pekka Tanskanen

Produksjonsselskap Danish Bear Productions

Distribusjon Autlook Film Sales

Spilletid 1t 35m

Språk Engelsk, Finsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?