tir. 30.08
18:00 - 19:30
Ringen 6
ons. 31.08
18:00 - 19:30
Ringen 4
søn. 04.09
15:45 - 17:15
Vega 2

Sverige har Vikingarna, Norge har Ole Ivars og i Danmark har de Kandis.

Dansebandet Kandis har eksistert siden 1989 og ledes an av den karismatiske forsangeren Johnny Hansen. Dokumentaren Kandis for livet er et innblikk i bandets historie, men kanskje først og fremst et bekjentskap med gruppens mest lojale fans som ikke kjenner hverandre, men som alle har samme dype dedikasjon. For dette er ikke en klassisk musikkdokumentar der vi tas med på reisen fra bandets spede begynnelse til livet øverst på dansebandtronen. Det er et innblikk i en fankultur som overgår det meste og en frontmann som fungerer som en egen frelser som alltid stiller opp.

I filmen intervjues Kandis-Johnny og noen av hans mest hardcore fans som forteller om det tette båndet dem imellom, og samtidig letter frontmannen på sløret om den tragiske hendelsen som forvandlet livet i 2008. Dansebandsjangeren er like elsket som den er hatet, men fankulturen kan oversettes til hvilken som helst musikksjanger.

Jesper Dalgaard har laget en helstøpt dokumentar som er dypt menneskelig, svært rørende og delvis morsom om tematikk som kjærlighet, ensomhet og det å ha hverandre. Med andre ord; en film på samme linje som en drivende god dansebandlåt.

Johanne Svendsen Rognlien

Regissør

Jesper Dalgaard (f.1989) er vokst opp i Thisted, Danmark, og er utdannet dokumentarregissør fra Den Danske Filmskole i 2017. For sin avgangsfilms Weltschmers mottok Dalgaard en Robert for årets kortfilm. Kandis for livet er hans første langfilm.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk dokumentar

Originaltittel Kandis for livet

Land Danmark

År 2021

Regissør Jesper Dalgaard

Manusforfatter Jesper Dalgaard, Denniz Böl Bertelsen

Fotograf Stroud Rohde Pearce

Produsent Maria Møller Christoffersen

Produksjonsselskap Frau Film

Distribusjon Camera film

Spilletid 1t 30m

Språk Dansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?