tor. 01.09
18:00 - 19:30
Vega 1
lør. 03.09
13:15 - 14:25
Ringen 6
søn. 04.09
15:15 - 16:45
Ringen 6

En sterk skildring av hvordan det er å vokse opp som adoptert i Norge.

I Veien Hjem blir vi kjent med Priyangika Samanthie som seks uker gammel ble adoptert fra Sri Lanka til Norge hvor hun fikk navnet Kine. Helt siden svært ung alder har hun lett etter sitt biologiske opphav og strevd med å aldri føle seg helt hjemme i det norske samfunnet. Det å få kontakten med moren i fødelandet viser seg å ikke bare være lett, og byr også på skuffelser og konflikter.

Reisen tilbake til Sri Lanka på jakt etter svar, flott dokumentert av regissør Emilie Beck, blir både en personlig reise for Priyangika Samanthie som står midt i en kulturkræsj, men også et politisk innlegg om de lovlige sidene ved vestlig internasjonal adopsjon. Det som først virket følelsesmessig komplisert utvikler seg til å bli en detektivhistorie der forfalskede dokumenter og korrupsjon spiller inn.

Filmen bæres på skuldrene av fantastiske Priyangika som er modig i sin søken etter tilhørighet, og som åpenhjertig forteller om utfordringene hun har stått i. Veien Hjem er både rørende og viktig, og et nødvendig innlegg i debatten omkring adopsjonsprosesser i Norge og resten av vesten.

Johanne Svendsen Rognlien

Regissør

Emilie Beck (f. 1991) har studert dokumentarregi på TV-skolen i Lillehammer og har en mastergrad i fiksjonsregi fra den Norske Filmskolen fra 2020. Becks regidebut var kortfilmen Blikkfang (2012) om voldtekt som blant annet ble kjøpt inn av Justisdepartementet for undervisningsbruk i skoleverket. Beck har vært programleder for dokumentarserien STUCK, produsert av Aftenposten i samarbeid med PLAN Fadder, som handler om barneekteskap i forskjellige deler av verden. Veien hjem (2022) er hennes langfilmdebut, og hadde premiere på CPH:DOX tidligere i år.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk dokumentar

Originaltittel Veien hjem

Land Norge

År 2022

Regissør Emilie Beck

Produsent Karianne Berge

Produksjonsselskap Indie Film

Spilletid 1t 10m

Språk Norsk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?