tir. 29.08
18:00 - 20:00
Vega 1
lør. 02.09
16:00 - 17:50
Ringen 4

På filmverkstedet VOICE i Groruddalen lærer ungdom å lage korte filmer tenkt for sosiale medier om ting som opptar dem. En etablert filmskaper har fått øynene opp for verkstedet, og kommer for å lage en film om dem. Ganske snart møter hun motstand og krav om medvirkning. Hvilken rett har hun som utenforstående til å fortelle deres historie?

Voice er en film om unge mennesker og mediene. På filmverkstedet lærer ungdommene å uttrykke seg gjennom enkle verktøy. Verkstedet ledes av aktivistene Dawit, Sara og Juan på ukonvensjonelt vis, der alle deltar og skaper noe sammen. Den erfarne filmskaperen Rhea, som kommer for å lage film om dem, har en tradisjonell tilnærming til dokumentarfilm skaping, og det tar ikke lang tid før ungdommene begynner å lure på om hun er rett person til å fortelle deres historie.

Regissør

Ane Hjort Guttu er billedkunstner og filmskaper med base i Oslo. Hun har produsert og regissert en rekke korte og lengre filmarbeider, og deltatt i filmfestivaler som MoMA Doc Fortnight, International Film Festival Rotterdam, CPH:Dox eller Courtisane Festival Ghent. Hun har vært festspillkunstner i 2015 og vist filmer på Sydneybiennalen, Gwangjubiennalen og Wien-biennalen, samt i en rekke internasjonale kunstinstitusjoner. Guttu er også aktiv som skribent og kurator, og hun er professor i samtidskunst ved Kunsthøgskolen i Oslo.

Denne filmen inngår i

Indie: Oslo

Originaltittel Voice

Land Norge

År 2023

Regissør Ane Hjort Guttu

Manusforfatter Ane Hjort Guttu

Fotograf Marte Vold

Produsent Ane Hjort Guttu, Elisabeth Kleppe

Med Iselin Linstad Hauge, Esrom Kidane, Damla Kilickiran, Felipe Orellana Castro, Sujani Sutharsan, Marte Kilde Mosnes, Kumaran Nathan, Ali Choudri, Sawera Mansoor, Terje Nicolaisen, Janvier Kumu Iraguha, Habane Ali Abdi.

Produksjonsselskap Ane Hjort Guttu AS

Distribusjon Filmbyrået Jack

Spilletid 1t 30m

Språk Norsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 9

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?