tor. 31.08
18:00 - 20:28
Vega 1
fre. 01.09
18:00 - 20:03
Ringen 6
søn. 03.09
16:00 - 17:43
Ringen 4

I THE RECOVERY CHANNEL tar regissør Ellen Ugelstad oss med inn i en fiktiv nyhetskanal som går i dybden på psykisk helse, menneskerettigheter og tvang.

Med dette som utgangspunkt belyser filmen utfordringene knyttet til moderne psykiatrisk behandling og hva det vil si å være fratatt friheten. I tillegg følger vi redaksjonsmøtene til TV-kanalen og Randis liv utenfor sending, som mister kontakt med sin psykisk syke søster Ylva. The Recovery Channel er både et personlig og politisk prosjekt. Filmen er basert på filmskaper Ellen Ugelstads egne erfaringer som pårørende i over 25 år.

The Recovery Channel
ble vist som work-in-progress på Oslo Pix Filmfestival i 2022 og får sin verdenspremiere på årets festival.

Regissør Ellen Ugelstad utmerker seg i sitt filmkunstnerskap med sin personlige tilknytning til temaet. Gjennom sine tidligere filmer, blant annet Indian Summer hvor hun fulgte sin bror med kamera i syv år, og i filmessayet Making Sense Together, har Ugelstad etablert seg som en dyktig filmskaper som tør å utforske komplekse temaer i stadig nye formater og sjangere.

Regissør

Ellen Ugelstad er en norsk filmskaper og produsent som jobber med fiksjonsfilm, dokumentar og filmessay. Hennes filmer er blitt vist på en rekke filmfestivaler og kunstarenaer gjennom årene. Filmen Indian Summer – Du skal ha gode nerver for å være indianer (2011) ble blant annet vist på DOK Leipzig og CPH:DOX og Høstutstillingen og filmen Making Sense Together ble vist på Oslo Pix Filmfestival i 2018. Hun er også vinner av to Gullstoler for filmene Den grønne dalen og The Wonders Beneath the Sea.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk dokumentar

Originaltittel The Recovery Channel

Land Norge

År 2023

Regissør Ellen Ugelstad

Manusforfatter Einar Sverdrup, Ellen Ugelstad

Fotograf Kristoffer Archetti Stølen

Produsent Tonje Alice Madsen, Ellen Ugelstad

Med Ravdeep Singh Bajwa, Turid Rivertz Vatne, Valentina Alexeeva

Produksjonsselskap Twentyone Pictures

Distribusjon Filmbyrået Jack

Spilletid 1t 43m

Språk Norsk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar, Drama

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?