tir. 29.08
17:45 - 20:07
Ringen 5
ons. 30.08
18:15 - 20:37
Ringen 6
lør. 02.09
21:00 - 23:02
Ringen 5

Utroskap leder et middelaldrende ektepar inn i ukjent terreng i dette finske dramaet om polyamori, gjennomført med både humor og bakkekontakt.

Juulia er en anerkjent politiker og lever lykkelig med ektemannen, presten Matias, og deres sønn. Enni er Matias sin hemmelige kjæreste, men det skal hun ikke forbli lenge. Sannheten knuser Juulia, men midt i sviket tar hun et valg: De skal fortsette. Alle tre, uten flere hemmeligheter. Og tre? Det kan lett bli til fire, nå som reglene er endret.

Four Little Adults er et familiedrama utenom det vanlige, en frisk fremstilling av polyamori som tar for seg både de gode og vonde øyeblikkene, det lette og det kompliserte. Profesjonelle og personlige verdier krasjer og sjalusi bobler opp under overflaten, men regissør og manusforfatter Selma Vilhunen håndterer det hele med en ærlig interesse for karakterene og deres følelser.

«Four Little Adults is the child of a cinema that has the measure of things, that tackles today's problems with lightness and depth and that manages to maintain a certain brilliance without the desire to overdo it. Honest cinema, if cinema should be honest – this is no small feat.»
— Roberto Oggiano, Cineuropa –

Jenny Lund

Regissør

Selma Vilhunen (f. 1967) er en oscarnominert finsk regissør. Hun er en allsidig filmskaper som lager både kort- og langfilmer, spillefilm og dokumentarer. I 2017 vant hun Nordisk råds filmpris for Little Wing, som ble vist på Oslo Pix Filmfestival. I 2018 gjestet hun festivalen med dokumentaren Hobbyhorse Revolution. Vilhunen er også medgrunnlegger av produksjonsselskapet Tuffi Films. Four Little Adults hadde verdenspremiere på Rotterdam Filmfestival tidligere i år.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk fiksjon

Originaltittel Neljä pientä aikuista

Land Finland, Frankrike, Sverige

År 2023

Regissør Selma Vilhunen

Manusforfatter Selma Vilhunen

Fotograf Juice Huhtala

Produsent Venla Hellstedt, Elli Toivoniemi

Med Alma Pöysti, Eero Milonoff, Oona Airola, Pietu Wikström

Produksjonsselskap Tuffi Films, HOBAB, Manny Films

Distribusjon LevelK

Spilletid 2t 2m

Språk Finsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?