tir. 29.08
17:30 - 19:23
Nasjonalmuseet

«One of the most vile, stupid and repulsive films ever made.» Slik ble PINK FLAMINGOS omtalt da den fikk totalslakt av filmmagasinet Variety i 1973. John Waters’ skitne trash-mesterverk er amerikansk kultfilm på sitt aller beste. Filmen er like sjokkerende (og morsom) i dag som da den kom ut for over 50 år siden, og filmens stjerne, Divine, står igjen som et av de største skeive ikonene den dag i dag.

Babs Johnson, spilt av Divine, er på rømmen fra politiet og gjemmer seg i en campingvogn utenfor Baltimore sammen med sønnen Crackers, venninnen Cotton og en mor besatt av egg. Når Babs kåres til «The Filthiest Person Alive» av et ukeblad blir et lokalt ektepar rasende. De mener selv at de fortjener tittelen, og setter i gang en utspekulert plan for å kvitte seg med Babs.

John Waters, også omtalt som «The Pope of Trash», markerte seg med grenseoverskridende undergrunnsfilmer på 1960-tallet, men det var først med sitt magnum opus, Pink Flamingos, at han fikk et større gjennombrudd. Ved å utfordre etablerte grenser for hva som er greit å vise på film, og ikke minst å utforske publikums idé om god og dårlig smak, står han bak noen av de viktigste skeive klassikerne fra 70-, 80- og 90-tallet.

Dersom du har festivalpass kan du hente ut billetter ved å følge klikke her.

Red.

Visningen av PINK FLAMINGOS gjøres i samarbeid med Nasjonalmuseet som en del av filmserien «Motstrøms» og introduseres av Åshild Livsdatter Brinchmann Løvvig fra Cinema Neuf Filmklubb.

Regissør

John Waters (f. 1946) er en amerikansk filmskaper, forfatter, skuespiller og kunstner, kjent for sine grenseoverskridende kultfilmer. Han debuterte som spillefilmregissør og startet et flerårig samarbeid med skuespilleren og artisten Divine med Mundo Trasho (1969), fulgt av Multiple Maniacs (1970) før han lagde sin til da største film Pink Flamingos (1972) etterfulgt av Female Trouble (1974) og Polyester (1981). Musikalen Hairspray (1988) ble en stor suksess som førte til en Broadway-musikal i 2002 og senere en nyinnspilling i 2007.

Denne filmen inngår i

Pix on Art

Originaltittel Pink Flamingos

Land USA

År 1972

Regissør John Waters

Manusforfatter John Waters

Fotograf John Waters

Produsent John Waters

Med Divine, David Lochary, Cookie Mueller, Mary Vivian Pearce, Mink Stole, Danny Mills, Edith Massey.

Distribusjon Park Circus

Spilletid 1t 33m

Språk Engelsk

Undertekst Uten tekst

Sjanger Komedie

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?