tor. 31.08
15:45 - 16:55
Ringen 6
lør. 02.09
21:15 - 22:25
Ringen 6
søn. 03.09
13:30 - 14:40
Vega 2

Beskrevet som en stoner-musikal satt til forstads-USA og som en meme strukket ut til spillefilmlengde. Den helt unike HELLO DANKNESS er satt sammen av hundrevis av filmklipp som forteller en sammenhengende historie om det amerikanske samfunnet i perioden 2016 til 2021.

Virkeligheten for beboerne i en amerikansk forstad etser gradvis bort; pølser diskuterer kulturkrig, søppelbøtter forkynner QAnon, en zombierevolusjon er i gang, alt rammes inn av Broadway-hits fra Cats, Les Miserables, Annie og The Phantom of the Opera. Kunstnerduoen som står bak filmen, Soda Jerk, tar oss på imponerende vis gjennom de viktigste hendelsene den siste halvdelen av 2010-tallet og begynnelsen på 2020-årene uten at vi noen gang mister tråden. Resultatet er hysterisk, men også med et alvorstungt bakteppe. Soda Jerk er her opptatt av å utforske og kartlegge de dype kulturelle sprekkene i dagens samfunn, og gjør det på en måte du aldri har sett før.

«There are cool directors, and then there are directors as cool as Soda Jerk, whose films are almost like forbidden fruits – never coming to your favourite streaming platform and very rarely screened in a cinema near you.»
– Luke Buckmaster, The Guardian –

Red.

Regissør

Soda Jerk er en kunstnerduo som lager filmer basert på arkiv og klipp. De er interessert i bildenes politiske kraft og hvordan de sprer seg i samfunnet. Duoen grunnlagt i Sydney, Australia i 2002 og har vært basert i New York siden 2012. Filmene deres har blitt vist på flere festivaler og kunstinstitusjoner rundt om i verden.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Originaltittel Hello Dankness

Land Australia

År 2023

Regissør Soda Jerk

Manusforfatter Soda Jerk

Produsent Soda Jerk

Med Tom Hanks, Annette Bening, Bruce Dern, Ice Cube, Jesse Eisenberg, Vladimir Putin.

Spilletid 1t 10m

Språk Engelsk

Sjanger Komedie, Skrekk, Musikal

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?