tir. 29.08
17:30 - 19:23
Nasjonalmuseet
Pink Flamingos Spesialvisning Kjøp billett

«One of the most vile, stupid and repulsive films ever made.»

Slik ble Pink Flamingos omtalt da den fikk totalslakt av filmmagasinet Variety i 1973. John Waters’ skitne trash-mesterverk er amerikansk kultfilm på sitt aller beste. Filmen er like sjokkerende (og morsom) i dag som da den kom ut for over 50 år siden, og filmens stjerne, Divine, står igjen som et av de største skeive ikonene den dag i dag.

I samarbeid med Nasjonalmuseet og Cinema Neuf viser Oslo Pix Filmfestival filmen Pink Flamingos av John Waters på Nasjonalmuseet 29. august klokken 17:30. Filmen introduseres av Åshild Livsdatter Brinchmann Løvvig fra Cinema Neuf Filmklubb.


Kjøp ordinær billett her


Gratis påmelding for de med Oslo Pix Festivalpass her
 

Mer om filmen:

Babs Johnson, spilt av Divine, er på rømmen fra politiet og gjemmer seg i en campingvogn utenfor Baltimore sammen med sønnen Crackers, venninnen Cotton og en eggbesatt mor. Når Babs kåres til «The Filthiest Person Alive» av et ukeblad, blir et lokalt ektepar rasende. De mener at de selv fortjener tittelen, og setter i gang en utspekulert plan for å kvitte seg med Babs. John Waters – også omtalt som «The Pope of Trash» – markerte seg med grenseoverskridende undergrunnsfilmer i 1960-årene, men det var først med Pink Flamingos, at han fikk et større gjennombrudd. Ved å utfordre etablerte grenser for hva som er greit å vise på film, og ikke minst å utforske publikums idé om god og dårlig smak, står han bak noen av de mest sentrale skeive klassikerne fra 70-, 80- og 90-årene.

Om filmskaperen:

John Waters (f. 1946) er en amerikansk filmskaper, forfatter, skuespiller og kunstner, kjent for sine grenseoverskridende kultfilmer. Han debuterte som spillefilmregissør og startet et flerårig samarbeid med skuespilleren og artisten Divine med Mundo Trasho (1969), fulgt av Multiple Maniacs (1970) før han lagde sin til da største film Pink Flamingos (1972) etterfulgt av Female Trouble (1974) og Polyester (1981). Filmen Hairspray (1988) ble en stor suksess som førte til en Broadway-musikal i 2002 og senere en nyinnspilling i 2007.

Relaterte filmer