Årets work-in-progress dykker inn i prosessen til de to kommende filmene Apokalypsens Ryttere av Lene Berg (produseres av Twentyone Pictures) og Uteskolen av Mariken Halle (produseres av Alternativet) samt Mikel Cee Karlssons A Tiger in Paradise (produsert av Plattform Produktion).

Årets work-in-progress vil dykke ned og berøre spørsmål som:

  • Hvordan finne produksjonsmåter som tillater regissøren å beholde den kunstneriske friheten underveis?

  • Hvilke visningsformat passer til hvilke idéer? Hvordan tenker filmskaperne rundt hvordan verket møter publikum, og hva er styrken og svakhetene med de ulike visningstedene og -formene?

  • Hvordan ser det uavhengige kunst- og filmfeltet i Norge og Sverige ut i dag, og hva er mulighetene fremover?


Om prosjektene:

Apokalypsens ryttere (Lene Berg)

Apokalypsens ryttere er tredje del av Lene Bergs prosjekt «Fra far,» som utforsker forholdet til hennes avdøde far, filmregissør og forfatter Arnljot Berg. Det er en unik metafilm som blander iscenesatte og dokumentariske elementer, og tar oss med på en følelsesladet reise gjennom minner, fakta og fantasi.

Uteskolen (Mariken Halle)

Mariken Halles Uteskolen følger barn og voksne gjennom pandemien. De voksne har konflikter på arbeidsplassene sine og prøver å sette sammen et teambuilding-opplegg for å komme nærmere naturen og hverandre. Barn på rundt 8 år er til stede i hvert bilde. Først fast med foreldrenes iPhoner, men etter hvert blir mer og mer tilstede. Del 2 av filmen er selve teambuildingen – et samarbeid med scenekunstneren Lisa Lie der karakterene fra filmen blir invitert inn i en versjon av hennes forestilling “Vake”.

Regissør

Lene Berg (f. 1965) er filmregissør og kunstner bosatt i Oslo og Berlin. Hun er utdannet ved Dramatiska Institutet i Stockholm, har regissert en rekke filmer samt hatt utstillinger i inn- og utland. Bergs selvbiografiske film False Belief, hadde premiere på Berlin Internasjonale Filmfestival i 2019. Lene Berg vant Elefantprisen under kunstbiennalen Momentum i 2000 og har mottatt Lorck Schives kunstpris. Hun representerte Norge under den 55. Veneziabiennalen og var festspillutstiller på Bergen Kunsthall 2022.

Mariken Halle (f. 1982) er en norsk filmskaper og kunstner. Hun studerte på Nordland Kunst og Filmskole og på Akademin Valand. Hun ville bli skuespiller som barn og lager innspillingssituasjoner der de foran kamera får mye frihet, finner sitt eget språk og der uforutsette ting kan skje. Fra 2011 - 2014 var hun en del av kunstplattformen VAPEN OCH DRAMATIK og siden 2017 har hun drevet ALTERNATIVET PRODUKSJON i Oslo sammen med 3 andre filmskapere. Hun er i produksjon av sin fjerde langfilm og var også med på å starte Filmbyrået Jack i 2021.


Denne filmen inngår i

Indie: Oslo

Land Norge, Sverige

År 2023

Regissør Marikken Halle, Lene Berg, Mikel Cee Karlsson

Spilletid 2t

Språk Norsk

Undertekst Utekstet

Sjanger Samtale

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?