tir. 30.08
18:30 - 19:38
Schous Plass

Få en liten bit av Lofoten midt på Grünerløkka under åpen himmel!

I 1841 skrev Edgar Allan Poe novellen «A Descent into the Maelstrom». Novellen forteller historien om to sjømenn som seiler en fiskeskute inn i den kraftige Moskenesstraumen som ligger i Lofoten. De blir fanget av strømmen, og kun en av dem overlever. Novellen inspirerte komponisten Philip Glass som i 1980 skrev et musikkstykke som hadde sin urfremføring i Australia, men som var utilgjengelig for et bredt publikum frem til det ble spilt inn på nytt av Philip Glass ensemble i 2018.

Jan Vardøen lar alt smelte sammen i sin dokumentarfilm når han tar med seg musikere fra Arktisk Filharmoni og menneskene som bor i det værharde Lofoten. Med sin mektige musikk og majestetiske landskap er DESCENT INTO THE MAELSTROM en hyllest til skjønnheten og de tøffe levevilkår man har i Nord-Norge. Vardøens film er mektig og vi gleder oss til å kunne servere en liten bit av Lofoten mitt på Grünerløkka i lille Oslo under åpen himmel.

Oslo Pix Utekino:

Fra tirsdag 30. august til fredag 2. september inviterer vi til gratis utekino på Schous plass.

Regissør

Jan Vardøen (f. 1962) er en filmregissør, manusforfatter og produsent fra Nesodden i Norge. Han har både regissert kortfilm, dokumentarer og fiksjonsfilmer, blant annet Høst: Autumn Fall (2015), Det norske hus (2017), Oslo-København (2020).

Denne filmen inngår i

Utekino på Schous Plass

Land Norge

År 2019

Regissør Jan Vardøen

Manusforfatter Jan Vardøen

Fotograf Inge Wegge (DoP), Martin Otterbeck, Isak Dalsfelt

Produsent Inge Wegge

Produksjonsselskap Weggefilms AS

Distribusjon Beacon Isle Films

Spilletid 1t 8m

Språk Uten dialog

Sjanger Dokumentar

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?