tor. 01.09
17:30 - 18:45
Kulturkirken Jakob
søn. 04.09
15:45 - 17:00
Ringen 5

Nyskrevet musikk fra Radioheads Jonny Greenwood, nydelig fortalt av verdensstjernen Willem Dafoe og majestetisk vakkert foto av verdens elver.

Har du festivalpass? Da sikrer du deg plass på visningen i Kulturkirken ved å klikke på denne linken.

Den majestetiske dokumentaren River – satt sammen av et stjernelag av talenter – er en meditasjon over verdens elver og vårt forhold til dem. I større forstand handler den om hvordan vi som mennesker behandler, og mishandler, verden vi lever i. Willem Dafoe er fortellerstemmen og guider oss poetisk gjennom filmen akkompagnert av musikk fra det australske kammerorkester og nyskrevet musikk fra Jonny Greenwood. Sammen med fantastisk foto skapes en intens og emosjonell opplevelse av en film som vil gi publikum en enestående naturopplevelse på kino.

Jennifer Peedom har med River laget en slags oppfølger til filmen Mountain som kom ut i 2017. Her tok hun i bruk lignende virkemidler for å utforske verdens høyeste fjelltopper og hva det er som trekker oss mot dem. Peedoms filmer er mer sanselige og poetiske enn de er informative, og bringer opp flere interessante spørsmål; hvilken rolle har vann og elver spilt for menneskeheten opp igjennom historien, og hva det vil si når vi konstant endrer på naturens gang ved å forme de til egen nytte?

Red.

Regissør

Jennifer Peedom er en australsk filmskaper. Gjennom karrieren har hun via slående vakre dokumenterer utforsket vårt forhold til naturen rundt oss. Hun står blant annet bak filmer som Miracle of Everest (2008), Solitary Endeavour On the Southern Ocean (2008), Living the End (2011), Sherpa (2015) og Mountain (2017). Filmene hennes er vist på internasjonale filmfestivaler som BFI London og filmfestivalen i Toronto. Joseph Nizeti er en australsk komponist, musikkprodusent, manusforfatter og regissør. Som filmskaper står han bak flere filmer, blant annet Anatomy of a String Quartet (2021) og som medregissør på River.

Denne filmen inngår i

Pix Politikk

Originaltittel River

Land Australia

År 2022

Regissør Jennifer Peedom, Joseph Nizeti

Manusforfatter Jennifer Peedom, Joseph Nizeti, Robert Macfarlane

Fotograf Yann Arthus-Bertrand, Sherpas Cinema, Ben Knight, Peter McBride, Renan Ozturk

Produsent Jo-anne McGowan, Jennifer Peedom, John Smithson

Spilletid 1t 15m

Språk Engelsk

Undertekst Utekstet

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?