tir. 30.08
15:45 - 17:19
Ringen 4
fre. 02.09
16:30 - 18:24
Ringen 4

En tysk ølflaske flyter i det arktiske havet i Lofoten. Hvordan kom den hit?

Filmskaper Steffen Krones plukker flasken med seg og tar den med tilbake til Tyskland. Her panter han den, men han får ikke flaskens reise ut av hodet. Sammen med ingeniøren Paul Weiß bestemmer han seg for å lage GPS-bøyer som de sender nedover elven Elben og ut i Nordsjøen. Målet er å kartlegge hvordan plastavfallet forflytter seg som følge av de utrolige havstrømmene.

Flaskens reise fra Dresden til Nord-Norge med Elben som reisevei er en skremmende historie om søppel og mikroplast, og om de fatale konsekvensene avfallet vårt har på økosystemene. Krones besøker både biologer og forskere, men kanskje sterkest er møtene med sin kajakroende venn i Lofoten og alle de som daglig jobber med å rydde opp etter oss andre. The North Drift er en trist men håpefull historie, pakket inn i Norges vakreste natur.

Johanne Svendsen Rognlien

Regissør

Steffen Krones er en tysk filmskaper med filmutdanning fra Canada. Han har samarbeidet med flere filmskapere og kunstnere i karrieren sin, og har vært med på å lage filmer, reklamer, musikkvideoer og kortfilmer. The North Drift er hans regissørdebut.

Denne filmen inngår i

Pix Politikk

Originaltittel Flaschenpost aus Dresden

Land Tyskland

År 2022

Regissør Steffen Krones

Manusforfatter Steffen Krones, Sebastian Linda, Lars Peter Meyer, Steffi Rostoski

Fotograf Steffen Krones, Axel Rothe

Produsent Uwe Nadler

Produksjonsselskap Ravir Film

Distribusjon New Docs

Spilletid 1t 34m

Språk Tysk, Norsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?