man. 28.08
20:15 - 22:15
Ringen Supreme
lør. 02.09
14:30 - 16:30
Ringen Supreme

I dag vet de aller fleste hva en iPhone er. Men før Apple fullstendig overtok markedet var det et i dag mindre kjent selskap som hadde nesten 50% av hele mobilmarkedet: nemlig BlackBerry. Etter bare seks år kollapset selskapet fullstendig. Dette er historien om hva som skjedde.

Med kjappe replikker og humor følger BlackBerry selskapet Research in Motion – en gjeng nerder som stod bak telefonen som revolusjonerte mobilteknologien og gjorde at man for første gang kunne få plass til en PC i lomma. Mobiltelefonihistorie kan høres tørt ut, men i regissør Matt Johnsons hender er dette både nervepirrende og svært underholdende. Filmen er stappfull av sylskarp dialog, strålende skuespillerprestasjoner mens den fanger tidsånden til det tidlige 2000-tallet perfekt.

«BlackBerry is funny, fast and nerve-rattling. And it is always – always – intensely entertaining.» – Barry Hertz, The Globe and Mail Canada –

Red.

Filmen har Norgespremiere 13.10.2023.

Regissør

Matt Johnson er en kanadisk regissør og skuespiller. Han lagde sin spillefilmdebut The Dirties i 2013 som ble varmt mottatt av kritikere. I 2016 lagde han Operation Avalanche som hadde premiere på filmfestivalen i Sundance. BlackBerry (2023) er hans tredje spillefilm, og hadde premiere i konkurranseprogrammet på filmfestivalen i Berlin.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Originaltittel BlackBerry

Land Canada

År 2023

Regissør Matt Johnson

Manusforfatter Jacquie McNish, Sean Silcoff, Matt Johnson

Fotograf Jared Raab

Produsent Fraser Ash, Niv Fichman, Kevin Krikst, Matthew Miller

Med Jay Baruchel, Glenn Howerton, Matt Johnson

Produksjonsselskap Rhombus Media, Zapruder Films

Distribusjon NonStop Entertainment

Spilletid 2t

Språk Engelsk

Undertekst Norsk

Sjanger Komedie, Drama

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?