man. 28.08
20:45 - 22:20
Vega 3
lør. 02.09
15:45 - 17:20
Vega 1
søn. 03.09
20:15 - 21:50
Ringen 6

Jesse Eisenberg og Adrien Brody spiller hovedrollene i denne dramathrilleren om en usikker ung mann som trer inn i et sektlignende «familie» der maskulinitet og menns frihet står i sentrum.

Ralphie har hatt det bedre. Etter å ha mistet jobben prøver han å skrape sammen pengene til å støtte sin gravide kjæreste som Uber-sjåfør, men begge føler seg usikre overfor fremtiden som foreldre. Da kompisen inviterer ham til å møte en gruppe venner, tas han i et miljø der menn støtter hverandre. Møtet med dem vil endre ham, men er det for det bedre?

Med Manodrome tar regissør og manusforfatter John Trengrove opp ekstreme syn på hva maskulinitet er og hvordan det skal uttrykkes, med sektmekanismer som utgangspunkt. Det er en reise i eskalerende sinne og vold, sett gjennom øynene til en ung mann som er langt mer sårbar enn det han ønsker å innrømme.

«While Trengrove’s skill is apparent in the slow build of tension, it also stands out in the arguably more impressive way that he holds Ralphie’s view of the world separate from that of the film’s.»
– Chris Barsanti, Slant Magazine –

Jenny Lund

Regissør

John Trengove (f. 1978) er en sørafrikansk regissør, manusforfatter og produsent. Hans debutfilm The Wound (2017) skapte store kontroverser og ble midlertidig forbudt i hjemlandet, men mottok internasjonal anerkjennelse og vant til sammen 27 priser. Manodrome er hans andre langfilm, og hans første engelskspråklige film.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Originaltittel Manodrome

Land USA, Storbritannia

År 2023

Regissør John Trengove

Manusforfatter John Trengove

Fotograf Wyatt Garfield

Produsent Gina Gammell, Ben Giladi, Riley Keough, Ryan Zacarias

Med Jesse Eisenberg, Adrien Brody, Odessa Young, Sallieu Sesay

Produksjonsselskap Capstone Studios, Felix Culpa, Liminal Content

Spilletid 1t 35m

Språk Engelsk

Undertekst Utekstet

Sjanger Drama, Spenning

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?