man. 28.08
17:30 - 19:23
Ringen Supreme
ons. 30.08
18:15 - 20:08
Ringen 3
fre. 01.09
17:30 - 19:43
Gimle
fre. 01.09
20:45 - 22:53
Vega 1

Kostymedramaet som åpnet filmfestivalen i Cannes handler om kurtisanen Jeanne (spilt av regissør Maïwenn) i Frankrike på 1700-tallet. Jeanne bruker all sin kløkt og skjønnhet til å klatre oppover i det sosiale hierarkiet, og ender til slutt opp i Versailles hos selveste kong Ludvig XV.

Ludvig XV spilles av ingen ringere enn Johnny Depp (som for anledningen snakker fransk). Forholdet skaper skandale i hoffet, og kongens døtre er Jeannes argeste motstandere. Filmen er basert på virkelige hendelser, og Jeanne var Ludvig XVs siste offisielle elskerinne frem til hans død. Maïwenn har laget en film lagt til en fordums tid som sparker fra seg både når det kommer til rasisme, kvinnesyn og klasse.

«…the movie is as engaging as it is sinisterly ridiculous. Its costumery is luxe and eye-popping, its courtly intrigue pleasingly low-stakes […] Jeanne du Barry wants you to feel the fantasy»
– Richard Lawson, Vanity Fair –

Denne filmen er støttet av Institut français de Norvège


Johanne Svendsen Rognlien

Gallavisning med besøk av Maïwenn

Maïwenn er filmskaperen bak og hovedrolleinnehaver i filmen Jeanne du Barry, som fikk stående applaus i Cannes. Åpningsfilmen fra årets filmfestival i Cannes er også en del av programmet på årets Oslo Pix Filmfestival og vil få en gallavisning.

Maïwenn vil være til stede på gallavisning av filmen på Gimle kino som finner sted fredag 01.09 kl 17.30. Samme kveld vil hun gjeste en visning av filmen på Vega Scene kl. 20.45.

Regissør

Maïwenn (f. 1976) er en fransk-algerisk skuespiller og filmskaper. Hun startet som skuespiller på 1980-tallet, og har spilt i en rekke filmer. Som regissør og manusforfatter startet hun karrieren med Pardonnez-moi i 2006. Hennes tredje spillefilm Polisse - reddende engler (2011) mottok flere priser, og var nominert til en rekke César-priser. Jeanne du Barry (2023) er hennes sjette spillefilm, og var årets åpningsfilm på filmfestivalen i Cannes.

Denne filmen inngår i

Festivalfavoritter

Originaltittel Jeanne du Barry

Land Frankrike, Storbritannia, Belgia

År 2023

Regissør Maïwenn

Manusforfatter Maïwenn, Teddy Lussi-Modeste, Nicolas Livecchi

Fotograf Laurent Dailland

Produsent Pascal Caucheteux, Konstantin Elkin, Grégoire Sorlat

Med Maïwenn, Johnny Depp, Benjamin Lavernhe, Melvil Poupaud

Produksjonsselskap Why Not Productions

Distribusjon Another World Entertainment

Spilletid 1t 53m

Språk Fransk

Undertekst Norsk

Sjanger Drama

Format DCP

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?