man. 28.08
18:15 - 19:43
Ringen 5
ons. 30.08
20:30 - 21:58
Ringen 5
tor. 31.08
20:00 - 21:28
Dansens Hus

Et islandsk kunstrockeband har ett år på å bli popstjerner. Går ikke dette, oppløses bandet for alltid. BAND er en energisk dokumentarfilm om vennskap, balansen mellom kunst- og familieliv og det å bli sterkere gjennom motgang.

Álfrún, Hrefna og Saga setter sammen det de kaller «The Post Performance Blues Band» – et islandsk kunstrockeband. De gir seg selv ett år på å bli popstjerner. Går ikke dette skal bandet oppløses. Det som følger er en dokumentarfilm som leker med dokumentarsjangeren og er en morsom historie om søsterskap, det å balansere kunstnerlivet med familielivet, og betydningen av vennskap. Regissøren Álfrún Helga Örnólfsdóttir, som også er et av bandmedlemmene, forteller historien på drømmeaktig vis gjennom tilbakeblikk, musikksekvenser og performancekunst blandet med en mer tradisjonell dokumentarstil. Dette er en helt unik filmopplevelse om det å bli sterkere gjennom det å ikke lykkes.

«Band is a great blend of documentary and comedy, following a unique and charming group of women. Their openness and self-awareness in making this film is something special. It’s both eccentric and hugely relatable, in struggling to succeed at something you’re so passionate about.»
– Rebecca Cherry, Film Carnage –

Regissør

Álfrún Helga Örnólfsdóttir er en skuespiller, regissør, manusforfatter og musiker. Hun har utdanning innen skuespill fra Webber Douglas Academy of Dramatic Art i London, og har en mastergrad innen Performing Arts fra The Icelandic Academy of Arts. Hun har spilt i både film og på scenen, og regidebuterte med dokumentarfilmen Band (2022).

Denne filmen inngår i

Pix on Art Konkurranse: Nordisk dokumentar

Originaltittel Band

Land Island

År 2022

Regissør Álfrún Helga Örnólfsdóttir

Manusforfatter Álfrún Helga Örnólfsdóttir

Fotograf Sebastian Ziegler

Produsent Þórdur Bragi Jónsson, Heather Millard

Produksjonsselskap Compass Films

Spilletid 1t 28m

Språk Islandsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Dokumentar

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Denne filmen konkurrerer om publikumsprisen.

Hva med disse filmene?