Kvantefysikeren Thomas er i ferd med å løse en av vitenskapshistoriens aller største gåter. Men i det altoppslukende arbeidet begynner versjoner av han selv fra parallelle virkeligheter å konfrontere han med det vanskeligste spørsmålet; hvordan være en tilstedeværende far for sin egen sønn.

Kvantefysikeren Thomas (Arthur Berning) er i ferd med å løse en av vitenskapshistoriens aller største gåter. Samtidig er han også deltidspappa for sønnen Aleksander, som mest av alt ønsker mer tid med faren sin. I det altoppslukende arbeidet med å bevise eksistensen av multiverset, begynner versjoner av han selv fra parallelle virkeligheter å konfrontere Thomas med livsvalgene han selv har tatt, og tvinger han til å finne svaret på det vanskeligste spørsmålet av de alle; hvordan være en tilstedeværende far for sin egen sønn.

Jakob Rørviks spillefilmdebut er en film som foregår i hjertet av Oslo, og er en morsom og hjertevarm dramakomedie om det å forstå hva som er viktigst i livet. Filmen er kreativt fortalt gjennom teorier om multiverset, og balanserer godt alvorlige temaer med humor og varme hjulpet frem av et knallsterkt skuespillerensemble.

Regissør Jakob Rørvik og skuespillere Arthur Berning, Filip Eide, Silje Storstein og Gard B. Eidsvold kommer på visningen.

Regissør

Jakob Rørvik er en norsk filmskaper med mastergrad i filmregi fra National Film & Television School i London. Thomas mot Thomas er hans første spillefilm. Kortfilmene hans har blitt vist på festivaler som Cannes Cinéfonadion og South By Southwest.

Denne filmen inngår i

Kun en sjanse!

Originaltittel Thomas mot Thomas (en sensasjonell teori om det ubetydelige livet i multiverset)

Land Norge

År 2022

Regissør Jakob Rørvik

Manusforfatter Jakob Rørvik

Fotograf Andreas Bjørseth

Produsent Petter Onstad Løkke, Therese Naustdal

Med Arthur Berning, Filip Mathias Eide, Hege Schøyen, Silje Storstein, Jan Gunnar Røise og Gard B. Eidsvold.

Produksjonsselskap Maipo Film

Distribusjon Nordisk Film Distribusjon

Spilletid 1t 38m

Språk Norsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Komedie, Drama

Format DCP

Aldersgrense A

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?