ons. 31.08
18:30 - 20:09
Ringen 5
tor. 01.09
18:15 - 19:54
Ringen 4
søn. 04.09
13:30 - 15:09
Vega 2

Solvej og Kate finner hverandre gjennom en felles drøm om et bedre liv, men veien dit viser seg vanskelig og full av hindringer i denne danske dramakomedien.

For Solvej er livet i en dansk småby trist og ensomt. Hun lengter tilbake til de gode minnene fra en svunnen tid, og hverdagens høydepunkt er en rundtur i den elektriske rullestolen med hunden sin. Alt hun ønsker i livet er å rømme vekk fra alt; Fra tristessen og ensomheten, til den solfylte spanskekysten. Rundturen med hunden brukes også for å finansiere denne drømmen i form av pillesalg til småbyens beboere. Det er på en av disse turene hun møter Kate, som fort blir hennes «partner-in-crime».

Men én dag forsvinner de oppsparte Spania-midlene. Solvejs liv snus på hodet, og det gryende vennskapet med Kate settes på prøve. Vennskap, nærhet og utenforskap veves nydelig sammen i Miss Viborg. Regissør Marianne Blicher har skrudd sammen en finurlig dramakomedie der vi kommer tett innpå karakterene og får innsyn i de harde realitetene i livene deres mens vi tas med på livets biltur, destinasjon Malaga.

Line Vedal Størkersen

Regissør

Marianne Blicher vokste opp i Viborg. Hun er regissør, manusforfatter og billedkunstner, og utdannet produsent på filmskolen Super16 i Danmark. Hun har mastergrad i kommunikasjon, og har arbeidserfaring fra teater og film. Frøken Viborg er hennes spillefilmdebut, og har tidligere vunnet flere priser for kortfilmer på festivaler rundt om i verden.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk fiksjon

Originaltittel Miss Viborg

Land Danmark

År 2022

Regissør Marianne Blicher

Manusforfatter Rasmus Blich, Marianne Blicher

Fotograf Martin Munch

Produsent Eva Jakobsen, Mikkel Jersin, Katrin Pors

Med Ragnhild Kaasgaard, Isabella Møller Hansen, Kristian Halken

Produksjonsselskap Snowglobe Films

Spilletid 1t 39m

Språk Dansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama, Komedie

Format DCP

Aldersgrense 9

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?