tor. 01.09
21:15 - 22:40
Ringen 6
fre. 02.09
15:45 - 17:10
Ringen 5
søn. 04.09
13:45 - 15:10
Vega 3

Overgangen fra barn til voksen kommer brått på i dette vakre, men vonde periodedramaet fra Danmark.

Mot slutten av 1800-tallet gjør 14 år gamle Lise seg klar til å forlate familiegården for å bli den første i familien til å begynne på skole. Under reiseforberedelsene blir det klart at hennes høygravide mor skal føde. Som eldstedatter får Lise ansvaret for søsknene og beskjed om å ta dem bort fra gården mens de andre kvinnene hjelper til med fødselen. Uten å vite hva som foregår på gården venter de spent på det nye familiemedlemmet, men timene går uten nytt hjemmefra. Lise forstår at noe er galt, og mens natten faller på innser hun at livet hennes kan være et helt annet allerede neste morgen.

Fortellingen er enkel, men det gir filmens karakterer tid til å uttrykke seg, både sammen og alene. Forholdet mellom mor og barn, kvinners stilling og troens makt på godt og vondt er alle temaer Lindeburg tar opp i Du som er i himlen. Filmen vant prisene for både beste regissør og beste skuespiller, hovedrolleinnehaver Flora Ofelia Hofman Lindahl, under den internasjonale filmfestivalen i San Sebastián i 2021 og ikke minst den prestisjefylte hovedprisen under filmfestivalen i Göteborg tidligere i år.

Jenny Lund

Regissør

Tea Lindeburg (f. 1977) er en dansk filmregissør og manusforfatter utdannet ved Super16 i København. Hun er mest kjent for TV-serien Kødkataloget (2013-2014) og Netflixserien Equinox (2020), samt podkastserien som sistnevnte er basert på, Equinox 1985 (2017). As in Heaven er hennes første spillefilm.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk fiksjon

Originaltittel Du som er i himlen

Land Danmark

År 2021

Regissør Tea Lindeburg

Manusforfatter Tea Lindeburg

Fotograf Marcel Zyskind

Produsent Lise Orheim Stender, Jesper Morthors

Med Flora Ofelia Hofmann Lindahl, Ida Cæcilie Rasmussen, Palma Lindeburg Leth, Anna-Olivia Øster Coakley, Flora Augusta, Kirsten Olesen

Produksjonsselskap Motor Productions

Spilletid 1t 25m

Språk Dansk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Hva med disse filmene?