Kristina Nilsson og familien forlater et fattig Sverige på 1840-tallet for å starte en lang og farlig reise i håp om å finne en bedre fremtid i det fremmede landet Amerika.

På midten av 1800-tallet forlot millioner av skandinaver sult og nød i håp om et bedre liv i Amerika. I denne episke fortellingen følger vi Kristina, Karl Oskar og deres små barn på deres farlige reise over Atlanterhavet og videre inn i det ville Nord-Amerika. Utfordringene er enorme, og noen må ofres for at andre kan overleve.

Utvandrerne baserer seg på en bok fra Utvandrarserien (1949- 1959), skrevet av Vilhelm Moberg. Første filmatisering kom i 1971, regissert av jan Troell med Liv Ullmann og Max von Sydow i hovedrollene og baserte seg på to deler av Utvandrarserien.

Erik Poppe har nå laget en ny storfilm basert på romanen som skildrer en gruppe migranter fra Sverige på reisen til USA i 1840.

Maka Dolidze

Regissør

Erik Poppe (f. 1960) er en av de mest prisbelønte filmregissørene fra Skandinavia. Han vokste opp i Portugal og Norge. Filmene hans er vanligvis preget av et skarpt manus, sterke skuespiller-ensembler og imponerende kameraarbeid. Han har blant annet regissert deUsynlige (2008), Tusen ganger god natt (2013) Kongens Nei (2016) og Utøya 22. juli (2018). Kongens nei var Norges Oscar-bidrag i 2017.

Denne filmen inngår i

Kun en sjanse!

Originaltittel Utvandrarna

Land Norge, Sverige

År 2021

Regissør Erik Poppe

Manusforfatter Anna Bache-Wiig, Siv Rajendram Eliassen, Vilhelm Moberg (roman)

Fotograf John Christian Rosenlund

Produsent Fredrik Wikström, Petter Skavlan

Med Vilhelm Moberg, Sofia Heling, Gustaf Skarsgård, Tove Lo

Produksjonsselskap Film i Västerbotten, Tre Vänner Produktion AB

Distribusjon SF Norge

Spilletid 2t 28m

Språk Svensk, Engelsk

Undertekst Engelsk

Sjanger Drama

Format DCP

Aldersgrense 12

Lenker IMDb

Relaterte gjester

Hva med disse filmene?