man. 29.08
18:00 - 20:05
Vega 1
man. 29.08
18:30 - 20:05
Vega 2
fre. 02.09
20:30 - 22:05
Vega 1
søn. 04.09
21:00 - 22:35
Ringen 3

En av årets mest særegne og etterlengtede norske filmer åpner årets Oslo Pix filmfestival.

Kristoffer Borgli har med sin andre spillefilm laget en fantastisk film om et narsissistisk prosjekt helt ute av kontroll. Filmen er et mesterstykke i balanse; Borgli – og vel så mye Kristine Kujath Thorp i hovedrollen som Signe – evner å balansere grotesk «body horror» verdig mesteren David Cronenberg med sylskarp, tidvis kynisk, satire over blant samtidens oppmerksomhetsjag og Oslos kulturmiljøer.

Signe sitter fast både i livet og i et dysfunksjonelt forhold med kunstnerkjæresten Thomas. Et forhold preget av en stadig konkurranse om oppmerksomhet. Etter hvert som Thomas blir mer og mer anerkjent for kunsten sin begynner Signe å føle seg tilsidesatt. For å ikke havne i skyggen av Thomas og den suksessfulle kretsen av unge kreative venner tar hun i bruk ekstreme midler for å få sympati og oppmerksomhet fra alle rundt seg.

Filmen hadde sin premiere på Cannes, verdens største og viktigste filmfestival, tidligere i år, bare ett år etter Joachim Triers suksess med Verdens verste menneske og Eskil Vogts De uskyldige som begge også ble vist i Cannes.

Red.

Syk pike er festivalens åpningsfilm, og visningen i Vega Scene 1, 29. august kl. 18:00 vil ha en åpningsseremoni før filmvisningen. De andre visningene samme dag starter presist.

Regissør

Kristoffer Borgli vokste opp utenfor Oslo og debuterte som spillefilmregissør med hybridfilmen DRIB i 2017. Filmen hadde premiere på South By Southwest-festivalen i Austin. For tiden er Borgli bosatt i Pasadena i USA og har laget flere prisvinnende kortfilmer. Syk pike er hans nyeste spillefilm og hadde premiere i den prestisjetunge Un certain regard-seksjonen på filmfestivalen i Cannes.

Denne filmen inngår i

Konkurranse: Nordisk fiksjon Åpningsfilm

Originaltittel Syk pike

Land Norge

År 2022

Regissør Kristoffer Borgli

Manusforfatter Kristoffer Borgli

Fotograf Benjamin Loeb

Produsent Dyveke Bjørkly Graver, Andrea Berentsen Ottmar

Med Kristine Kujath Thorp, Eirik Sæther, Fanny Vaager, Fredrik Stenberg Ditlev-Simonsen, Sarah Francesca Brænne, Anders Danielsen Lie

Produksjonsselskap Oslo Pictures

Distribusjon Ymer Media

Spilletid 1t 35m

Språk Norsk

Undertekst Norsk

Sjanger Drama, Komedie

Format DCP

Aldersgrense 15

Lenker IMDb

Relaterte arrangementer

Hva med disse filmene?